Рекордната покупка на "Барселона" Усман Дембеле беше споходен от лош късмет в един от първите си мачове за отбора. Френският нападател, който беше купен за 105 млн. евро от "Борусия" (Дортмунд), получи контузия при успеха с 2:1 над "Хетафе" като гост.

Дембеле напусна терена още в средата на първото полувреме, като веднага след срещата беше разпространена информация, че става въпрос за разтежение. В неделя сутрин от "Барселона" публикуваха обръщение на официалния си сайт, разкривайки, че травмата на Дембеле е по-сериозна от очакваното.

"Медицинските тестове след прибирането в Барселона показаха, че Дембеле има разкъсано сухожилие в бедрото на левия си крак. Той ще претърпи операция при доктор Сакари Орава във Финландия през следващата седмица", съобщиха от клуба.

Очаква се, че Дембеле ще бъде извън терените между 3.5 и 4 месеца. Това означава, че най-рано нападателят ще се върне в края на декември. Оптимистичната прогноза е, че той ще може да играе в Ел класико, след като двубоят срещу "Реал" (Мадрид) е насрочен за 23 декември.

Дембеле изигра само три мача за "Барселона" след трансфера си. Той игра с "Хетафе" и "Еспаньол" в Ла лига и с "Ювентус" в Шампионската лига.

Дневник