"Манчестър юнайтед" продължава да е под пара от началото на сезона във Висшата лига. След като записаха най-добрия си старт от 104 години насам (с два успеха с по 4:0), а после направиха 2:2 като гост на "Стоук", "червените дяволи" разгромиха и "Евертън". "Карамелите" не играха лошо на "Олд Трафорд" и дори си помислиха, че могат да откраднат нещо, преди да се сблъскат с реалността.

Антонио Валенсия, Хенрих Мхитарян, Ромелу Лукаку и Антони Марсиал вгорчиха завръщането на Уейн Рууни в "Театъра на мечтите". Легендарният голмайстор на "червените дяволи" имаше голямо желание да се докаже на бившия си тим, но нямаше никакъв успех.

"Червените дяволи" са и единствения отбор в кариерата на Рууни, срещу когото той няма спечелен мач във Висшата лига.

В отсъствието на контузения Пол Погба Жозе Моуриньо заложи на повече сигурност в средата на терена, пускайки Маруан Фелайни. Останалите бяха добре познатите, които играят във всички мачове от началото на сезона. За сметка на това "Евертън" се върна към постройката си с трима бранители, в опит да спре Ромелу Лукаку.

За разлика от предходните си четири мача този сезон, сега "Юнайтед" започна на високи обороти от самото начало. Тимът на Жозе Моуриньо имаше навика да проспива първите части в предишните си срещи, но с "карамелите" се случи точно обратното.

Мощните Фелайни и Матич бързо спечелиха средата на терена и това се оказа ключово, за объркване на плановете на Роналд Куман. За това спомогна и ранното попадение на Антонио Валенсия още в 4-ата минута. Еквадорецът получи пас от Матич и с невероятно изпълнение не остави никакъв шанс на Джордан Пикфорд – 1:0.

До 35-ата минута "червените дяволи" бяха пълни господари на терена, като всичко им се получаваше. На два пъти Ромелу Лукаку изскочи зад гърба на отбраната, но показа изненадваща милост към бившия си тим и не успя да се разпише.

Голямо желание в отсрещното поле показа Уейн Рууни, който беше футболистът на "Евертън", играещ най-често с топката. Нападателят с №10 неведнъж се прибираше дълбоко, за да помага в организацията.

Именно той отправи и единственият точен удар за гостите през първата част, но Де Хеа нямаше проблем да го спаси.

В заключителните 10 минути на първата част "карамелите" заиграха с по-голямо самочувствие и успяха да осъществат контрол над топката. Въпреки това головите положения пред Де Хеа липсваха.

Второто полувреме започна с нов натиск на "Юнайтед", който искаше да вкара втори гол и да реши всичко в срещата. "Евертън" обаче показа по-добра организация в дефанзивен план и не допусна да бъде изненадан.

Тимът на Роналд Куман започна много по-често да извършва и нарушения, дори в близост до собствената си врата. При една такава ситуация Мата стреля от пряк свободен удар, но Пикфорд спаси.

"Евертън" отговори с точен удар на Гилфи Сигурдсон, но той беше в средата на вратата и с нищо не затрудни Де Хеа.

След почивката двубоят се развиваше, точно както искаше Моуриньо. Темпото не беше високо, а "Юнайтед" дебнеше за грешка своя съперник, която евентуално да накаже. Това се случи седем минути преди края на редовното време Хенрих Мхитарян отбеляза втори гол.

Арменецът се възползва от отлично подаване на Ромелу Лукаку и останал очи в очи с Пикфорд, вкара в долния му десен ъгъл.

До края на двубоя ситуацията заприлича на предишните домакинства на "червените дяволи". След отбелязването на втория гол съперникът рухна и "Юнайтед" се възползва максимално от това. В 89-ата минута Лукаку вкара на бившия си тим след пас на Джеси Лингард. Той се разписа с удар в долния десен ъгъл от близка дистанция.

Белгиецът не пропусна да се разпише, като вече има пет гола за "Юнайтед" в толкова шампионатни сблъсъка.

В добавеното време падна и четвърти гол, дело на Антони Марсиал от дузпа. Французинът сам спечели наказателния удар, за игра с ръка на Морган Шнайдерлин.

Успехът позволи на "Юнайтед" да се върне на върха в класирането, като има равни показатели с градския съперник "Сити". Двата тима са с по 4 победи и едно равенство и голова разлика 16:2.

Победата с 4:0 е трета за "Юнайтед" от началото на сезона след тези над "Суонзи" и "Уест Хем".

Дневник