Чест прави на Матей Казийски, че отстоява позицията си, каза селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов. Той обаче добави, че според него решението на посрещача е грешно.

Казийски се отказа от националния отбор през 2012 г. Тогава - малко преди олимпийските игри в Лондон, той постави като изискване във федерацията да настъпят промени.

"Матей не пожела да направи крачка към националния отбор най-вече, защото зае позиция. В интерес на истината. прави чест, че отстоява позицията си. Отделен е въпросът дали решението е правилно. За мен това е грешен избор. Това не е работа на един състезател и не е това начинът да се променят нещата. Мисля си, че той имаше желание да играе в националния отбор, но...", каза Константинов пред "Код спорт".

Според него бившият селекционер Радостин Стойчев, който е близък с Казийски, не е повлиял на решението на играча.

Преди време в интервю за "Дневник" Казийски каза, че е пожертвал мечтите си с националния отбор заради вижданията си.

Константинов продължи темата за националния отбор с думите, че "може би му липсва изявяването на лидер и то в ключови моменти във важните мачове". "Като че ли от тази група състезатели, които имаме в момента в националния отбор, никой не проявява в такива моменти лидерските качества."

"Много често се получават ситуации, в които в края на геймовете, когато са най-важните точки, не решаваме нещата в наша полза. Това донякъде идва и с опита. Има състезатели, които нямат този опит в националния отбор. Опитах се да наложа и някои млади момчета, които безспорно имат качества, но все още нямат опит на такова ниво. Това се видя и на самото европейско първенство", добави селекционерът.

Dnevnik.bg