Нападателят Димитър Бербатов вижда бъдещето си в управлението, призна самият той. Рекордьорът по голове за националния отбор получи дипломата си по "Спортен мениджмънт" от Националната спортна академия. Новото попълнение на "Керала бластърс" обяви, че си е поставил високи цели и след края на кариерата си.

"Аз с тази диплома мога да бъда управленец. Дали мога да застана начело на БФС? Да, мога да го направя, но мога да бъда и министър, нали. Трябва да се целим високо, но всичко ще дойде с времето си. Обичам паралелно да правя всички неща, а догодина ще съм на 37 години, така че трябва да се замислям. Моята диплома ще ми помогне, ако реша да се занимавам с управление", каза Бербатов.

Той смята, че може да се справи в управлението на футбола и без диплома за висше образование, но твърди, че в противен случай няма да бъде напълно удовлетворен. За в бъдеще нападателят планира да запише и магистърска степен.

"Засега ще продължавам да играя футбол, отивам в Индия и искам да оправдая очакванията на всички хора. Два пъти отборът губи финал, но се надявам на третия път да има късмет и аз да помогна. Вече дори не се виждам като нападател, повече ме влече да съм халф, да давам изява на младите момчета, да ги чакат за интервюта. Моето време мина, отивам да популяризираме футбола", каза още Бербатов, който през октомври започва мачове с индийския "Керала бластърс".

Нападателят не си затвори вратата и за завръщане в българския футбол: "Преди години ми минаваха детски неща в главата – да се отказвам след "Манчестър юнайтед", но спреш ли е много трудно. Всичко зависи от това как ще ми се получат нещата в Индия."

След два дни Бербатов ще вземе участие в шоу мача на Христо Стоичков и дрийм тима на "Барселона" в Стара Загора.

"Със сигурност няма да е мач на ниво Шампионска лига, но ще е нещо хубаво. Да се видим с хора, с които сме играли, и да има хора, както беше на моя мач и на неговия (юбилеят на Христо Стоичков – бел. ред.)", добави нападателят.

Дневник