Селекционерът на националния отбор по футбол Петър Хубчев обяви списъка на футболистите, играещи в чужбина, за последните две световни квалификации с Франция и Люксембург. Спас Делев и Александър Тонев, които бяха контузени и не взеха участие в двубоите с Швеция и Холандия, се завръщат в тима.

Впечатление прави отсъствието на Георги Миланов, който беше титуляр срещу Швеция и подаде за първия гол на Станислав Манолев, а с Холандия влезе като резерва в 23-ата минута. Халфът на ЦСКА (Москва) има 37 мача и два гола за националния тим. От началото на сезона той има едва четири мача и 118 минути за клубния си тим, като само веднъж започна като титуляр.

След двубоя с Холандия Петър Хубчев разкритикува открито някои от футболистите, но не пожела да назовава имената им.

Има момчета, които си мислят, че са национали по право, без да дават всичко от себе си. Има и момчета, които въпреки тази умора се опитаха да минат тази граница и дадоха всичко от себе си. Ще разговарям с едните, и с другите. Те имат качества и съм сигурен в това, но във футбола не става само с качества, трябва да показваш сърце и много хъс. Аз не го виждам у някои хора", каза Хубчев след поражението с 1:3 в Амстердам в началото на месеца.

Още тогава селекционерът обясни, че това може да се отрази на следващите му повиквателни. Сред играещите в чужбина отсъствието на Миланов е единствената разлика.

Националният отбор приема Франция на 7 октомври на стадион "Васил Левски", а три дни по-късно гостува на Люксембург. Тимът заема четвъртото място в групата с 12 точки, а "петлите" са водач със 17. Второто място се заема от Швеция с 16, а Холандия е трети с 13.

Първият се класира директно на Мондиала в Русия догодина, а осемте най-добри втори отбора играят плейофи.

Списък на играещите в чужбина за мачовете с Франция и Люксембург
Пламен Илиев ("Астра", Румъния), Страхил Попов ("Касъмпаша", Турция), Петър Занев ("Амкар", Русия), Васил Божиков ("Слован Братислава", Словакия), Георги Костадинов ("Макаби Хайфа", Израел), Симеон Славчев ("Лехия", Полша), Ивайло Чочев ("Палермо", Италия), Александър Тонев ("Кротоне", Италия), Ивелин Попов ("Спартак Москва", Русия), Спас Делев ("Погон", Полша), Божидар Краев ("Мидтиланд", Дания), Андрей Гълъбинов ("Дженоа", Италия).

Dnevnik.bg