Вратарят на "Байерн" (Мюнхен) Мануел Нойер ще пропусне оставащите срещи на баварците до края на годината заради контузия на левия крак. Германският национал е бил опериран успешно днес, като прогнозите са, че 31-годишният страж ще се завърне в игра през януари.

Нойер e получил травмата в понеделник на последната тренировка на отбора преди отпътуването за Гелзенкирхен за гостуването на "Шалке" тази вечер. Германският вратар, който е капитан на "Байерн" от този сезон, беше диагностициран с пукната костица на лявото стъпало.

"Мануел Нойер получи нова контузия и сме изключително тъжни. Операцията мина добре, което е най-важното нещо за момента. Ние и капитанът ни гледаме в бъдещето. Мануел ще се върне към най-добрите си дни и ще е на разположение през януари", заяви изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге пред клубния сайт.

Стражът на "Байерн" беше извън игра от средата на април до края на август заради подобна контузия на лявото стъпало. Оттогава най-добрият вратар в света за последните четири години изигра само пет мача за баварците - три в Бундеслигата и по един в Шампионската лига и приятелски мач.

Тази вечер на вратата на "Байерн" срещу "Шалке" ще застане Свен Улрайх. Баварците нямат загуба от "миньорите" в Бундеслигата от декември 2010 г.

В последните 13 мача между двата отбора "Байерн" има 10 победи и три равенства.

Според медиите в Германия шампионите ще върнат в състава ветеранът Том Щарке, който сложи край на кариерата си след края на миналия сезон.

36-годишният вратар беше викнат за лятното турне на отбора в Азия заради контузиите на Нойер и Улрайх.

Дневник