"Левски" изигра най-разочароващия си мач от началото на сезона, но се размина с опасността от срамно отпадане от втородивизионния "Ботев" (Гълъбово) в първия кръг за Купата на България. Тимът на Дели Роси постигна изстрадана победа с 1:0 след продължения.

В първите 110 минути на двубоя сините не успяха да отправят нито един точен удар към вратата на седмия във Втора лига. Първият такъв - на Антонио Вутов в 111-ата минута, обаче се превърна в гол и прати столичани в следващата фаза.

Делио Роси направи шест промени от мача със "Септември" (2:0). Холмар Ейолфсон, Антони Белмонт, Алекс Боримиров, Мики Орачев, Ивайло Найденов и Жуниор Мапуку започнаха като титуляри. Местата си в стартовия състава запазиха Божидар Митрев, Давид Яблонски, Жорди Гомес, Васил Панайотов и Антонио Вутов.

"Левски" владееше топката продължително, но не успяваше да създаде каквато и да било опасност пред вратата на съперника. Честите центрирания на играчите в синьо не даваха никакъв резултат, а изстрелите от дистанция бяха много неточни.

Ситуацията се запази и след почивката. В началото на втората част се стигна до два удара с глава - на Мапуку и Яблонски, но и те бяха доста неточни. Роси опита да промени нещо в играта на своя отбор, но включването на Иван Горанов, Серджиу Буш и Жерсон Кабрал. Това обаче не се случи.

Редовното време приключи без точен удар към една от двете врати. В първото продължение също не се стигна до такъв. На практика първият малко по-опасен изстрел в двубоя дойде в 97-ата минута и той изненадващо беше към вратата на "Левски". Иван Цачев шутира от дистанция, а Митрев само изгледа топката, но тя премина над гредата.

"Левски" все пак успя да избегне дузпите и да си спести заплахата от сензационно отпадане още в първия кръг на турнира. В 111-ата сините отправиха първия си и единствен точен удар и той се превърна в гола. Буш изведе Вутов зад защитата и юношата на тима прати топката покрай вратаря Марин Орлинов.

Въпреки че бяха доста изморени, играчите на "Ботев" (Гълъбово) опитаха да стигнат до изравняване в заключителните минути. Те отправха два удара, но първият попадна право в ръцете на Митрев, а вторият премина доста встрани от вратата.

Всички резултати от днес

"Нефтохимик" - "Царско село" 1:2
(0:1 С. Ганчев 28' - дузпа, 1:1 Кармаджъ 42', 1:2 Г. Минчев 74)

"Севлиево" - "Берое" 0:2
(0:1 Хаджиев 8', 0:2 Негруц 17')

"Сокол" - "Дунав" 1:4
(0:1 Ятоба 18', 0:2 Георгиев 40', 0:3 Костадинов 45', 1:3 Рахов 63', 1:4 Ненов 65')

"Вихрен" - "Септември" (София) 0:2
(0:1 Калоянов 7', 0:2 Гади 88')

"Несебър" - ЦСКА" 1:4
(0:3 Кубемба 15', 30', 60', 0:4 Десподов 89', 1:4 Бодуров 91' - автогол)

"Ботев" (Гълъбово) - "Левски" 0:1 (след продължения)
(0:1 Вутов 111')

Дневник