Устремът на "Барселона" и Лионел Меси продължи с пълна сила след разгромен успех с 6:1 при домакинството на "Ейбар". Аржентинският нападател вкара четири от головете, а каталунците записаха пета победа от пет мача в Примера дивисион.

Петкратният носител на "Златната топка" има девет попадения в шампионата и общо 12 във всички турнири от началото на сезона. За пети път в кариерата си той вкара четири гола в един мач. Общо двубоите му с три и повече попадения като играч на "Барселона" са 39, като 28 от тях са в испанското първенство.

Тимът на Ернесто Валверде събра 15 точки при голова разлика 17:2 и се откъсна с пет точки пред "Севиля", който в сряда посреща "Лас Паламс". "Валенсия" излезе на трето място с девет точки след безапелационна победа с 5:0 срещу "Малага" у дома". Със същия актив е "Реал сосиедад", който в четвъртък гостува на "Леванте". Шампионът "Реал" (Мадрид) е пети с осем точки преди домакинството си на "Бетис".

Меси даде начало на головото шоу на "Камп ноу" в 20-ата минута. Аржентинецът отбеляза дузпа, отсъдена за нарушение на Алехандро Галвес срещу Нелсон Семедо. Вратарят Марко Димитрович докосна топката при изстрела на Меси, но не успя да предотврати попадението.Седем минути преди почивката новото попълнение Паулиньо удвои аванса на каталунците. Бразилецът отбеляза с глава след центриране от корнер на Денис Суарес. Бившият играч на "Тотнъм" се разписа във втори пореден мач, след като през уикенда донесе победата срещу "Хетафе" (2:1).

В 53-ата минута се стигна до трети гол. Паулиньо изведе Меси, чийто удар беше спасен от Димитрович, но Суарес беше на точното място, за да направи добавка. Той също отбеляза във втори пореден двубой след изравнителното попадение срещу "Хетафе".


В 57-ата минута "Ейбар" намали резултата чрез Серхи Енрич, който изпревари защитниците на "Барселона" и от границата на вратарското поле засече центриране на Давид Хунка от левия фланг.

Само две минути по-късно обаче каталунците си върнаха аванса от три гола. Меси получи топката на скорост от Серхио Бускетс и с левия крак технично я насочи в близкия ъгъл от границата на наказателното поле.

В 62-ата минута аржентинският нападател оформи своя хеттрик. Той пое топката от централната линия, напредна по десния фланг, размени двойно подаване с Паулиньо и падайки под натиска на бранителите, намери път към гола.

Три минути преди края на двубой звездата на "Барселона" довърши "Ейбар". Toй получи топката от Сержи Роберто през центъра, след което спечели терен и изведе вдясно Алейш Видал. Видал върна назад за Меси и аржентинецът спокойно вкара за крайното 6:1.

Дневник