Ранно отпадане от Купата на лигата продължи септемврийските мъки на "Ливърпул". Рекордьорът по трофеи в този турнир загуби с 0:2 при гостуването на "Лестър" и записа четвърти пореден мач без победа във всички турнири.

В предишните си три срещи, последвали паузата за националните отбори, тимът на Юрген Клоп направи домакински равенства с "Бърнли" и "Севиля" и беше разгромен с 0:5 от "Манчестър сити".

"Ливърпул" отпада още в третия кръг на Купата на лигата за пръв път от 2013 г. и едва за втори в последните 12 години. Червените неизменно бяха сред полуфиналистите в предишните три сезона и играха финал преди две години, но не са печелили турнира от 2012 г. Това е и единственият им трофей в последното десетилетие.

Клоп заложи на трети вратар в последните си три мача - Дани Уорд. Останалите в стартовия състав на германеца бяха Джо Фланагън, Джо Гомес, Рагнар Клаван, Андрю Робъртсън, Джордан Хендерсън, Марко Груич, Джоржиньо Вайналдум, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Фелипе Коутиньо и Доминик Соланке.

През първото полувреме мърсисайдци не направиха достатъчно в атака, за да се справят с добре подредената отбрана на "Лестър". След почивката те показаха обичайните слабости в защита и дефанзивните грешки бяха наказани от Шинджи Оказаки в 65-ата минута и Ислам Слимани в 78-ата минута.

"Ливърпул" владееше топката в близо 80% от времето през първата част. "Лестър" обаче се защитаваше солидно с десет души зад топката. В повечето случаи, в които създаваха напрежение, играчите в червено не успяваха да засекат топката в близост до вратата на съперника.

Вратарят на "Лестър" Бен Хамър само веднъж трябваше да се намесва и се справи уверено с удар на Коутиньо след индивидуален пробив. Най-добрият шанс за гол дойде в добавеното време на първата част, когато Коутиньо изведе Соланке зад защитата, но бившият играч на "Челси" прехвърли вратата.

През второто полувреме "Ливърпул" заигра на по-ниски обороти. В 55-ата минута Демарай Грей направи хубав пробив в половината на гостите, но ударът му с левия крак от границата на наказателното поле беше неточен.

Десет минути по-късно "Лестър" откри резултата. "Ливърпул" не успя да изнесе играта след центриране от корнер и топката беше върната към наказателното поле. Уес Морган се пребори във въздуха и продължи към Ленадро Уйоа, който я свали с глава за Оказаки. Японецът овладя на гърди и я насочи в мрежата с десния крак.

"Ливърпул" опита да реагира на гола, но получи втори в 78-ата минута. Слимани беше оставен да пробие от левия фланг към границата на наказателното поле, откъдето алжирецът намери горния десен ъгъл на Уорд със страхотен изстрел с левия крак.

Този гол окончателно обезвери играчите на "Ливърпул", които дори можеха да запишат по-тежко поражение. Уорд обаче направи отлично спасяване след изстрел на Грей.

Всички резултати

Вторник
"Лестър" - "Ливърпул" 2:0
"Тотнъм" - "Барнзли" 1:0
"Уест хем" - "Болтън" 3:0
"Рединг" - "Суонзи" 0:2
"Кристъл палас" - "Хъдърсфийлд" 1:0
"Борнемут" - "Брайтън" 1:0 (след продължения)
"Бристол сити" - "Стоук" 2:0
"Астън вила" - "Мидълзбро" 0:2
"Брентфорд" - "Норич" 1:3
"Уулвърхемптън" - "Бристол роувърс" 1:0 (след продължения)
"Бърнли" - "Лийдс" 2:2 (след продължения, 3:5 при дузпите)

Дневник