Треньорът на ПСЖ Унай Емери е поставен под сериозно напрежение във втория си сезон начело на тима. Специалистът, който не успя да направи парижкия тим шампион през миналата година, сега има ултиматум от ръководството, твърди "Екип".

Според авторитетното френско издание Емери трябва да върне ПСЖ начело във Франция и да класира отбора минимум за полуфинал в Шампионската лига. Президентът на клуба Насер Ал Келаифи има завишени очаквания към отбора за новия сезон. Ако Емери не изпълни целите, то той ще бъде освободен.

Баскът няма оправдания, след като през лятото ПСЖ привлече Неймар от "Барселона" с рекорден трансфер за 222 млн. евро. В тима дойде и Килиан Мбапе от "Монако", който ще играе под наем.

До този момент ПСЖ никога не е стигал до полуфиналите на Шампионската лига. През миналия сезон парижани отпаднаха на осминафиналите с общ резултат 5:6 от "Барселона". Те победиха с 4:0 у дома, но след това шокиращо бяха елиминирани. Най-доброто представяне на ПСЖ в турнира е четвъртфинал.

От началото на сезона тимът има шест победи от шест мача в Лига 1 и се представя много убедително.

Междувременно радио "Монте Карло" съобщи, че босът Ал Келаифи лично ще се заеме с разрешаване на проблема между Неймар и Единсон Кавани. Между двамата се появи сериозно напрежение заради това кой да изпълнява дузпите.

Според изданието президентът на ПСЖ ще се срещне и с двамата и ще им оповести решението си. Твърди се, че дузпите ще изпълнява Кавани, а когато той не е на терена, това ще прави Неймар.
 
Dnevnik.bg