Брюксел рискува да загуби мястото си на един от градовете - домакини на Евро 2020, съобщава "Ройтерс". Белгийската столица има проблеми със строежа на нов стадион, като в момента се бавят разрешителното и получаването на екологични документи.

Според генералния секретар на Белгийската кралска футболна асоциация Кон де Брабандер решението за евентуално изключване на Брюксел ще се вземе от УЕФА.

"Все още вярваме, че ще вземем мачовете на европейското първенство, но в същото време оставаме реалисти - решението по този въпрос не зависи от нас", каза той. "Решението ще бъде взето от УЕФА и ние трябва да се съобразим, каквото и да е то."

Де Брабандер каза, че одобрението на разрешението за строеж ще отнеме около 150 дни, а изграждането на стадиона - между 12 и 18 месеца.

През септември 2014 г. Изпълнителният комитет на УЕФА реши европейското първенство през 2020 г. да се проведе в 13 държави. Три мача от групите и една четвъртфинална среща ще се проведат в Санкт Петербург (Русия), Рим (Италия), Мюнхен (Германия) и Баку (Азербайджан). Още осем града ще приемат три мача от групите и един осминафинал - Копенхаген (Дания), Букурещ (Румъния), Амстердам (Холандия), Дъблин (Ирландия), Билбао (Испания), Будапеща (Унгария), Брюксел и Глазгоу (Шотландия). Полуфиналите и финалът ще се проведат на стадион "Уембли" в Лондон.
 
Dnevnik.bg