"Борусия" (Дортмунд) се върна на първото място в Бундеслигата след победа с 2:0 при гостуването на "Хамбуергер". Тимът, воден от Петер Бос, записа четвърти успех от пет мача и продължава без загуба и без допуснат гол от началото на сезона.

Жълто-черните събраха 13 точки при голова разлика 12:0. Те изпревариха с една точка шампиона "Байерн", който във вторник се наложи над "Шалке" с 3:0. "Хановер" не успя да се изравни с "Борусия" на върха, след като допусна късен изравнителен гол при гостуването на "Фрайбург" (1:1).

"Борусия" откри резултата в 24-ата минута на двубоя в Хамбург. След центриране от корнер Йомер Топрак свали топката с глава към Шинджи Кагава, който я овладя, обърна се и отблизо я изпрати във вратата на Кристиан Матениа.

Седем минути по-късно "Хабургер" беше близо до изравняване, но Роман Бурки спаси удар с глава на Андре Хан. В 33-ата минута Кристиан Пулишич пропусна да удвои аванса на "Борусия", а малко след това Мергим Марвай едва не си отбеляза автогол. В края на полувремето Андрий Ярмоленко направи голям пропуск пред вратата на "Хамбургер".

В 62-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг вкара гола на успокоението за "Борусия". Ярмоленко беше изведен вдясно и отправи удар по диагонала. Топката рикошира в крака на Марвай, а Обамеянг я довкара на метър от опразнената врата.

Габонският нападател вкара деветия си гол в девет мача срещу "Хамбургер". Той има пет попадения в петте кръга от Бундеслигата, като се доближи на едно от лидера при голмайсторите Роберт Левандовски.

В 76-ата Обамеянг можеше да увеличи головата си сметка. Той беше изведен сам срещу Матениа от Нури Шахин, но стреля покрай вратата. Все пак три минути по-късно Пулишич направи 3:0. Той получи подаване от Махмуд Дахуд в наказателното поле и отправи силен изстрел по диагонала, при който топката се отби в страничната греда, преди да влети в мрежата.

Дневник