Фаворитите в турнира за Купата на Лигата не допуснаха изненади и продължават напред към осминафиналите. Носителят на трофея "Манчестър юнайтед", "Арсенал", "Челси", "Манчестър сити" и "Евертън" постигнаха победи, като засега единствената изненада в "Карабао къп" остава отпадането на "Ливърпул".

"Арсенал" срещна големи проблеми преди да се класира за трети кръг в турнира за Купата на Лигата. "Артилеристите" победиха с минималното 1:0 "Донкастър роувърс", който се състезава в третото ниво на английския футбол Лига 1.

Единственото попадение на "Емиратс" реализира Тио Уолкът, който се разписа в 25-ата минута. Нападателят получи отличен шанс от Алексис Санчес, овладя топката с десния крак и незабавно я прати в мрежата зад Йън Лоулър.

Ранният гол обаче успокои прекалено много хората на Арсен Венгер и до края на мача те действаха прекалено аристократично. С лекота "артилеристите" пропуснаха купища положения. Най-чистото от тях се откри отново пред Уолкът, но в началото на второто полувреме нападателят изпусна сам срещу вратаря. Със сериозни пропуски се отчете и Оливие Жиру, който преследваше своя гол №100 за "Арсенал".

Воден от Дарън Фъргосън, синът на сър Алекс, "Донкастър" показа отлична игра и много организирани действия на "Емиратс", а в заключителните минути беше и по-активния отбор. Футболистите на "Роувърс" потърсиха изравняването, с надеждата да пратят сблъсъка в евентуално преиграване на своя "Кийпмоут", но не успяха.

Добрата новина за "Арсенал" беше завръщането на Джак Уилшър, който започна като титуляр и остана на терена през всичките 90 минути. Това беше първият случай, в който халфът изигра 90 минути за "артилеристите" от 23 септември 2014 г.

"Манчестър сити" също имаше проблеми, но те дойдоха срещу елитния "Уест Бромич". "Гражданите" победиха с 2:1 на негостоприемния "Дъ Хоутърнс", като успехът не дойде лесно. Още в 3-ата минута германска комбинация между Илкай Гюндоган и Лирой Сане завърши с гол на последния.

След попадението "Сити" свали сериозно оборотите и играеше икономично, без да хаби излишни физически сили, надявайки се противникът да се примири с резултата. "Дроздовете" обаче напомниха за силата си при статични положения и 18 минути преди края Клаудио Якоб изравни.

Киърън Гибс центрира от корнер, а опорният халф беше изпуснат от защитата на "Сити", разписвайки се с глава.

Радостта на домакините продължи само 4 минути, след като Сане попари надеждите им за нещо повече. Контраатака, започната от Бернардо Силва, продължи през германеца и той с прецизен удар с левия крак преодоля Бен Фостър за втори път.

Шампионът във Висшата лига "Челси" постигна безпроблемен успех срещу "Нотингам" с 5:1. Над всички в мача беше Миши Бачуай, който реализира хеттрик за сините. Головете на белгийския нападател паднаха в 18-ата, 52-ата и 85-ата минути.

"Челси" поведе още в 12-ата минута чрез бразилеца Кенеди, а до почивката освен Бачуай, се разписа и Чарли Мусонда. Младокът отбеляза първото си попадение за сините още в третия си двубой. Двукратният европейски шампион вкара почетен гол в 92-ата минута чрез Дариква.

Мениджърът на сините Антонио Конте даде шанс на играчи, които по-рядко попадат на терена в шампионатните сблъсъци. Единствено капитанът Гари Кейхил и Сеск Фабрегас запазиха местата си от последния двубой на тима срещу "Арсенал".


Никакви проблеми не срещна и "Манчестър юнайтед", който победи "Бъртън Албиън" с 4:1 на "Олд Трафорд". "Червените дяволи" бяха близо до това да запишат четвърта победа с 4:0 през този сезон, но в самия край гостите отбелязаха почетно попадение чрез Лойд Дайър.

Маркъс Рашфорд се разписа на два пъти (5-а и 17-а минута) и даде ранен аванс на "Юнайтед", а до почивката един гол отбеляза и Джеси Лингард. През втората част точен за "червените дяволи" беше Антони Марсиал.

Това е четвъртият случай през този сезон, в който тимът на Жозе Моуриньо вкарва четири гола. Двубоят ще бъде запомнен и от Рашфорд, който отбеляза два гола в един мач в пети различен турнир за своя отбор.


В последния мач от програмата за сряда "Евертън" победи с 3:0 "Съндърланд". Доминик Калвърт-Люин на два пъти и Омар Ниас бяха точни за "карамелите".

Веднага след края на двубоите беше изтеглен и жребият за следващия етап. Най-интересният сблъсък там е между "Челси" и "Евертън", както и лондонското дерби между "Тотнъм" и "Уест Хем". Мачовете са в седмицата между 23 и 29 октомври.

Дневник