С гол на Антонио Санабрия в 94-ата минута "Бетис" нанесе шокираща загуба на "Реал" (Мадрид) насред "Сантяго Бернабеу". Завръщането на изтърпелия пет мача наказание Кристиано Роналдо не помогна на мадридчани и след пет кръга те изостават със седем точки от лидера "Барселона".

"Бетис" успя да удържи натиска на шампионите след 13 корнера и 25 опита за гол и постигна първи успех при гостуване на "Бернабеу" от 1998 г. Андалусийци сложиха край на серията на "Реал" от 73 поредни мача във всички турнири с отбелязано попадение.

Мадридчани остават с осем точки след първото си поражение за сезона. Те заемат седмата позиция преди последните три кръга от петия кръг. "Барселона" продължава със стопроцентов актив и голова разлика 17:2. "Севиля" излезе на второ място с 13 точки след труден домакински успех с 1:0 срещу "Лас Палмас", дошъл след попадение на Хесус Навас в 83-ата минута.

"Атлетико" (Мадрид) се придвижи до третата позиция. "Дюшекчиите" се наложиха с 2:1 при гостуването на "Атлетик" (Билбао) и събраха 11 точки. "Валенсия", "Реал сосиедад" и "Бетис" разделят четвъртото място с по девет точки.

Роналдо изигра първия си шампионатен мач този сезон. Той пропусна първите кръга заради бутането на съдията Рикардо де Бургос в реванша за Суперкупата на Испания срещу "Барселона". Португалецът имаше най-добрите възможности за гол, но не успя да се разпише.

"Реал" владееше по-продължително топката, но "Бетис" също беше доста опасен при своите контраатаки и първото полувреме предложи интересни ситуации и пред двете врати.

Още в третата минута гостите бяха близо да открият резултата. Санабрия беше изведен очи в очи с Кейлор Навас и успя да го преодолее. Дани Карвахал обаче се върна навреме и изчисти топката пред голлинията.

След десетина минути игра Роналдо отправи техничен удар с пета, но Хави Гарсия се намеси и предотврати попадението. Последваха два опасни изстрела на Лука Модрич, но те преминаха малко покрай целта.

В 34-ата минута груба грешка на Карвахал даде възможност на "Бетис" да удвои аванса си. Навас обаче направи отлично спасяване при удара на Фабиан Руис. В края на полувремето и бившият вратар на "Реал" Антонио Адан се прояви с чудесна намеса след изстрел на Иско.

След почивката тимът на Зинедин Зидан усили натиска и притисна здраво съперника в неговата половина. Пет минути след почивката Роналдо имаше страхотна възможност да изведе домакините напред, но стреля в аут след подаване на Гарет Бейл.

В 56-ата минута Карвахал се озова на голова позиция след рикошет при подаване на Роналдо, но ударът на десния бек облиза гредата. Последва изстрел на Тони Кроос от дистанция, който беше спасен от Адан. 

В 74-ата минута появилият се малко преди това Марко Асенсио намери Роналдо на отлична позиция. Португалецът стреля от движение с левия крак, но прати топката високо над вратата.

Минута по-късно Бейл отправи техничен шут с пета, но Адан отново се прояви блестящо. Той закачи топката с върха на пръстите си, след което тя се удари в гредата.

В заключителните минути шампионите хвърлиха всички сили в атака и забравиха за защитата. В 94-ата минута играчите на "Бетис" разиграха отлично топката по левия фланг, след което обърнаха фланга на атаката към Антонио Барахан. Той центрира меко към далечната греда, а Серхио Рамос проспа ситуацията и остави Санабрия да се измъкне зад гърба му и да отбележи с глава.

Дневник