Георги Иванов-Гонзо вече не е старши треньор на "Черно море". 41-годишният специалист е подал оставка веднага след загубата от "Монтана" в първия кръг за Купата на България.

Днес ръководството на варненския клуб съобщи чрез официалния си сайт, че е приело оставката на Иванов. Двете страни ще разтрогнат договора си по взаимно съгласие, а заедно със старши треньора си тръгва и неговият помощник Ивайло Петров.

"Специалистът пое вината за загубата от "Монтана" и като цяло за поредицата от слаби резултати на тима в последните няколко срещи от първенството", се казва в изявлението на "Черно море".

Друг от асистентите в досегашния щаб на Иванов - Емануил Луканов, ще води отбора в предстоящия мач с "Етър" от Първа лига. Двубоят срещу тима от Велико Търново е в събота от 20.00 часа на стадион "Тича".

"Черно море" започна много силно сезона и беше начело в класирането след първите шест кръга, в които записа четири победи и две равенства. След това обаче варненци влязоха в серия от четири последователни загуби във всички турнири.

Отпадането за Купата на България от заемащия десетото място във Втора лига "Монтана" последва шампионатните загуби от ЦСКА (0:1), "Берое" (0:2) и "Септември" (София) (1:4).

Dnevnik.bg