Световният шампион за 2010 г. Нийл Робъртсън и финалистът в "Крусибъл" от 2011 г. Джъд Тръмп ще направят снукър шоу в София. Австралиецът и англичанинът ще премерят сили на 19 декември в зала "Униврсиада".

Билетите за събитието вече са в продажба в мрежата на "Ивентим". Пропуските са в пет ценови категории - 40 лева, 60 лева, 80 лева, 100 лева и 150 лева. Форматът на мача все още не е обявен.

Организаторите от Българската федерация по снукър обявиха 10% отстъпка за зрителите, които са посетили някой от четирите срещи на Рони О'Съливан и Стивън Хендри в България. За целта при покупка от каса трябва да бъде показан билет от някой от двубоите, които се състояха в София, Пловдив, Варна или Бургас, а при онлайн резервация - да бъдат въведени първите 20 цифри от баркода на билета.

"Мачът ще бъде с лек състезателен характер, тъй като двамата ще играят за награден фонд и победителят ще спечели по-голямата част. Така че няма да бъде просто шоу, а ще има малко повече адреналин", каза председателят на Българската федерация по снукър Олег Велинов в ефира на "Евроспорт".

Робъртсън и Тръмп вече са гостували у нас за ранкинг турнира от сериите Players Tour Championship "България оупън", който се провеждаше от 2012 до 2015 г. Англичанинът спечели първото издание на надпреварата, а австралиецът игра финал през 2013 г.

Дневник