Малко повече от три години, след като напусна "Атлетико" (Мадрид), за да се присъедини към "Челси" Диего Коща ще се завърне при "дюшекчиите". Двата клуба постигнаха договорка за трансфер на 28-годишния нападател, на стойност 57 млн. паунда, информира Sky Sports News. Минути, след като английският информационен гигант съобщи за сделката, "Атлетико" потвърди, че ще привлече Коща.

"Нашият клуб и "Челси" постигнаха договорка за нападателя Диего Коща. Той получи разрешение да пътува до Мадрид, за да мине медицински прегледи и да финализира своя трансфер", гласи съобщението на "дюшекчиите".

Коща премина в "Челси" през лятото на 2014 г. срещу 32 млн. паунда, а сега сините от Лондон ще спечелят близо два пъти повече. Според Sky Sports News "Атлетико" ще плати 48 млн. паунда веднага и още девет под формата на бонуси.

Той имаше огромна заслуга за титлата на "Челси" през миналия сезон, завършвайки като водещ реализатор на отбора с 20 гола. С попаденията си той донесе общо 15 точки на отбора, повече от всеки друг играч в състава. След края на сезона обаче мениджърът на сините Антонио Конте уведоми футболиста, че не влиза в плановете му.

Коща в момента е в Бразилия, след като отказа да тренира с втория отбор на "Челси" и се готви индивидуално с фитнес треньор.

Трансферният прозорец затвори в края на август, а "дюшекчиите" в момента са под забрана да осъщестяват трансфери, така че Коща ще бъде картотекиран едва през януари 2018 г.

Нападателят има 94 мача и 43 гола за "Атлетико", където игра между 2010 и 2014 г. Завръщането му в Испания е добро дошло и за националния отбор, след като Коща ще може да бъде пред погледа на селекционера Хулен Лопетеги. Роденият в Бразилия футболист, се надява да попадне сред избраниците на специалиста за световното първенство в Русия догодина.

Dnevnik.bg