"Реал" (Мадрид) удължи договора си с основния си спонсор авопревозвачът "Емиратс". Компанията от Дубай ще продължи да разполага логото си на екипите на европейския клубен шампион до 2022 г.

С новата сделка "Реал" и "Емиратс" поставят рекорд за най-скъпо партньорство в историята на футбола. Общата стойност на контракта е 280 млн. евро, значително повече от това, което взимат всички останали европейски грандове.

През този сезон "Барселона" подписа договор с японската фирма "Ракутен" за 55 млн. евро годишно, а досегашната най-скъпа сделка беше между "Манчестър юнайтед" и "Шевролет" - за 62 млн. евро на сезон до 2021 г.

Според изданието Palco23 всички документи около договора са подписани, но до момента сделката не е обявена публично. "Реал" е задължен да постави две нови светлинни реклами на "Емиратс" зад всяка една от вратите, както и логото на компанията на тренировъчната база във Валдебебас.

Очаква се в най-скоро време европейският клубен шампион да подпише нов договор и с другия си партньор "Адидас", като се твърди, че сумата е 105 млн. евро. Производителят на спортна екипировка е предложил 70 млн. евро плюс бонус от още 30 млн. за мърчандайзинг. С тази сделка "Адидас" и "Реал" ще изпреварят "Барселона" и "Найк", които имат най-скъпоплатеното партньорство.

Dnevnik.bg