Финалистът за Купата на България от миналия сезон "Лудогорец" преодоля трудно първия си съперник в тазгодишното издание, след като срещна неочаквани проблеми срещу осмия във Втора лига "Оборище" (Панагюрище) като гост и трябваше да играе продължения. Разградчани победиха с 3:2, но подобно на "Левски" изиграха много колеблив мач.

В редовното време срещата завърши 1:1, след като Кишада изведе шампионите напред, а домакините изравниха чрез Георги Нетов. В продълженията разградчани дръпнаха с два гола на Кешеру, но в края потрепериха след късно попадение на Мартин Василев.

Треньорът на разградчани Димитър Димитров – Херо даде почивка на основните си футболисти, но плановете му се промениха и след почивката трябваше да включва Клаудиу Кешеру, Марселиньо и Джоди Лукоки.

Изненадващо първата добра възможност на "Орчо войвода" беше на сметката на домакините, като капитанът Георги Нетов стреля, но Хорхе Броун нямаше проблем да улови. Това по никакъв начин не притесни по-опитният отбор на "Лудогорец", който контролираше двубоя.

Шампионите пропуснаха няколко добри шанса, а в 21-ата минута гол на Жоао Пауло беше отменен заради засада. Все пак в края на първата част разградчани откриха след точен удар на Жуниор Кишада. Той получи свободно пространство и с прецизен изстрел с левия крак преодоля Росен Андонов.

Втората част беше доста по-жива и в самото начало двата отбора си размениха по няколко опасности. След ъглов удар за домакините Хорхе Броун изпусна топката, а после я закова на голлинията, а панагюрци поискаха да бъде зачетено попадение.

И това не светна сигналната лампа на "Лудогорец", като футболистите на Димитър Димитров продължиха да пропускат положения с лекота. Най-активни за "Оборище" бяха бившите футболисти на разградчани Боримирр Карамфилов и Георги Нетов.

Именно капитанът на панагюрци Нетов изравни 13 минути преди края. Той се освободи прекрасно в наказателното поле и шутира, а след лоша намеса на Броун топката влетя в мрежата – 1:1.

До края на редовното време домаините бяха по-активни, като определено изравнителното попадение шокира "Лудогорец". За нещастие на Ангел Славков в края на мача Нетов получи много тежка контузия и не можа да продължи, а "Оборище" остана с 10 души, след като трите смени бяха извършени.

В продълженията интрига не липсваше, а само пет минути след тяхното начало "Лудогорец" също остана с 10 души. Яцек Горалски получи втори жълт картон след симулация и беше изгонен. В 99-ата минута обаче разградчани отново излязоха напред в резултата, след като точен беше Клаудиу Кешеру след подаване на Марселиньо.

Попадението на румънеца съкруши домакините и във второто продължение те пуснаха още един гол. Негов автор отново стана Кешеру и пак след асистенция на Марселиньо, с което успокои разградчани.

Минута и половина преди края "Оборище" отбеляза още един гол и върна интригата за заключителните минути . Централният защитник Мартин Василев беше точен, изпреварвайки Георги Терзиев.

Dnevnik.bg