Платформата за футболни разкрития "Футбол лийкс" публикува интересни подробности от договора на Усман Дембеле с "Барселона". Французинът, който премина на "Камп ноу" от "Борусия" (Дортмунд) през лятото за 105 млн. взима пет пъти по-висока заплата в Испания.

Според "Шпигел", който се позовава на информация от "Футбол лийкс", в Германия Дембеле е получавал около 2.4 млн. евро годишно, а на "Камп ноу" базовата му заплата е 12 млн. евро. При това нападателят е получил 3 млн. евро при подписа си с каталунците.

В контракта има най-различни бонуси, като един от най-интересните е при требъл на "Барселона" - титла в Испания, Купата на краля и Шампионската лига. Тогава Дембеле ще вземе още 3.3 млн. евро допълнително. В договора фигурира и "специален бонус" от 6.7 млн. евро, но "Шпигел" и "Футбол лийкс" нямат информация за какво се отнася той.

"Борусия" ще получи сумата от 105 млн. евро по трансфера на два транша, а освен това запазва и сериозни бонуси за следващите години. "Барселона" ще плаща по 4.5 млн. евро съответно при 25-ия, 50-ия, 75-ия и 100-ия мач на Дембеле за каталунците.

Общият размер на бонусите за германският клуб е 40 млн. евро.

"Футбол лийкс" публикува и различни писма разменени между "Барселона" и "Ливърпул" за Филипе Коутиньо. Каталунците искаха да го привлекат за заместник на Неймар, който отиде в ПСЖ, но не успяха да се разберат с червените от "Анфийлд".

"Ливърпул" категорично е отказал да продава Коутиньо, независимо от парите, показват писмата между мърсисайдци и "Барселона".

Според имейлите, "Барселона" е гарантирал 115 млн. евро на Коутиньо при 5-годишен договор. Неговият агент пък е имал обещан бонус от 10 млн. евро, ако успее да осъществи трансфера под границата от 100 млн. паунда.

Невероятната заплата, която "Барселона" е бил готов да дава на бразилеца би го наредила сред най-скъпоплатените на "Камп ноу", след Луис Суарес и пред местните любимци Жерар Пике и Андрес Иниеста. Това е двойно повече от сегашните 150 хил. паунда на седмица, които Коутиньо получава в "Ливърпул".

Едно от писмата между спортния директор на червените Майкъл Едуардс до Оскар Грау, председател на Борда на директорите на "Барселона", гласи: "За съжаление Филипе няма да бъде продаден на никаква цена, защото както знаете наскоро той поднови своя договор с нас".

Следва оферта на "Барселона" от 90 млн. евро, плюс 40 млн. бонуси, което води до нов отказ: "Бих искал да ви помоля да се въздържате от публични коментари и обяснения, защото никаква сума няма да ни накара да размислим".

Dnevnik.bg