"Тотнъм" спечели драматично с 3:2 лондонското дерби с "Уест Хем". Двубоят на "Лондон стейдиъм" оправда очакванията за горещ регионален сблъсък, след като в него имаше всичко - нерви, голове и интрига. Още преди почивката Хари Кейн осигури комфортен аванс на "шпорите" с два гола, а в 60-ата минута точен беше и Кристиан Ериксен.

В 65-ата минута Хавиер Ернандес върна един гол, а след червения картон на Серж Орие от гостите стана още по-интересно. Заключителните минути бяха много драматични, след като Шейку Куяте отбеляза още един гол за "чуковете" и домакините се хвърлиха в отчаян щурм, но без успех.

Маурисио Почетино изненада с избора си на титулярен състав, след като новото попълнение Дависон Санчес застана в центъра на защитата с Вертонген и Алдервейрелд, докато Ерик Дайър стартира в средата на терена. "Уест Хе" стартира с Хавиер Ернандес на върха на атаката, за сметка на Анди Каръл.

"Чуковете" започнаха двубоя много добре подредени и бяха отлично подготвени за играта на съперника си. Хората на Славен Билич използваха предимно левия фланг, надявайки се да пробият през новото попълнение на "шпорите" Серж Орие.

В края на първата част оабче обичайният заподозрян Хари Кейн избухна и се разписа срещу любимия си съперник. В 34-ата минута нападателят засече хубаво центриране на Деле Али и откри, а 4 минути по-късно отбеляза втори гол.

Защитата на "Уест Хем" не се ориентира добре при пробив на Али, топката стигна до Кейн и той удвои.

С двете си попадения нападателят увеличи серията му на седем попадения в последните шест шампионатни мача срещу "чуковете". Освен това той бележи на всеки 113 минути срещу "Уест Хем", като изпревари Тиери Анри (гол на всеки 114 минути), който досега държеше първото място.

Второто полувреме започна по начина, по който свърши първото – с настик на "шпорите". Точно час след началото на двубоя гостите вече водеха с 3:0 след гол на Кристиан Ериксен. Хари Кейн стреля от фаул, но топката се отби в левия стълб на Джо Харт. Защитата на "чуковете" не успя да се подреди и след центриране на Орие и последвал рикошет, датчанинът вкара с плътен уадр по земята.

Това беше и 33-и гол на Ериксен във Висшата лига, който го направи най-резултатният датчанин, изпреварвайки Никлас Бендтнер.

Само шест минути след попадението на Ериксен "чуковете" се върнаха в сблъсъка след попадение на Хавиер Ернандес. Жозе Фонте отклони центриране от корнер, а на два метра от вратата Чичарито прати топката в мрежата – 1:3.

Малко след това попадение домакините получиха и неочакван подарък, благодарение на червен картон на Серж Орие. Халф-бекът на "шпорите" получи втори жълт картон за опасно влизане в краката на Андир Каръл и остави тима си с 10 души.

Последните минути бяха много напрегнати, а в 87-ата драмата стана пълна след гол на Куяте. Халфът отбеляза страхотен гол с глава, засичайки остро центриране на Масуаку. До края се играеше предимно пред вратата на Юго Лорис, но вратарят и отбраната пред него се справиха.

Успехът е трети поред за "шпорите" като гост, а тимът вече има 11 точки. "Уест Хем" остава само с една победа и с 4 точки, заема 19-ото място.

"Фантастичен резултат за нас, особено като гост. Мисля, че играхме много добре и резултатът не показва реално нашето предимство. След като си водил с 3:0, а после става 3:1 и 3:2, определено не е приятно и води до нерви. Все пак победата си е победа. Голът на Кристиан (Ериксен) беше решаващ и ни помогна много. Имаме три победи като гост и това показва качеството на нашия отбор", каза след двубоя Хари Кейн, който беше избран за играч на мача.

Dnevnik.bg