"Славия" победи с категоричното 4:0 новака в Първа лига "Витоша" (Бистрица" и записа втори пореден успех в първенството. Тимът на Златомир Загорчич вече има 11 точки и се изравни с "Локомотив" (Пловдив), показвайки по-добро лице от началните кръгове.

Белите бяха по-добрия отбор в мача и заслужено победиха. В 37-ата минута Иван Минчев центрира от корнер, а младежките национал Андреа Христов се извиси и засече с глава – 1:0. Преди това на два пъти попадения на Ивайло Димитров бяха отменяни заради засади, а изстрел на Мба беше избит от голлинията.

След почивката "Славия" вдигна темпото и в 67-ата минута стигна до втори гол. Попадението на Димитров този път беше зачетено. Той получи пас от Галин Иванов и се разписа на празна врата. Шест минути преди края на редовното време за "Славия" се разписа и капитанът Емил Мартинов, а крайното 4:0 оформи Наско Милев в продължението.

След 10 кръга "Витоша" остава на последното място без победа и само с 2 равенства. Тимът на Костадин Ангелов изостава с пет точки от "Септември" (София).

"Успяхме в това, което искахме. Седмицата беше дълга, с три тежки мача, но ги спечелихме. След срещата с "Локомотив", имахме и мач за Купата, естествено имаше и натрупана умора, но аз съм доволен. Знаех, че ще тръгнем нагоре", каза след мача треньорът на белите Златомир Загорчич.

Dnevnik.bg