С два гола на новото попъленени Дани Себайос "Реал" (Мадрид) победи "Алавес" с 2:1 при гостуването си в Баския. Шампионът на Испания постигна трета победа от началото на сезона, но тя не дойде никак лесно.

Все пак победата позволи на "Реал" да изравни рекорд на "Барселона" за най-много победи като гост - 12. Постижението на "Барселона" е между май 2010 и февруари 2011 г.

Себайос се оказа неочаквания герой за тима на Зинедин Зидан, след като треньорът на Кралския клуб не можеше да разчита на контузените Марсело, Кроос, Ковачич и Бензема. Лука Модрич се завърна в групата, но остана на резервната скамейка.

Кристиано Роналдо пък не можа да се разпише във втори пореден мач, след завръщането си от наказание. Звездата на "Реал" удари греда на два пъти в един двубой, като това му се случва в трети мач, откакто е на "Сантяго Бернабеу".

"Реал" откри още в 10-ата минута, когато Себайос се пребори добре за една топка в наказателното поле и с плътен удар в близкия ъгъл преодоля Пачеко. Привлеченият от "Бетис" 21-годишен халф впечатли със спокойствието, с което играеше и определено беше най-добър в редиците на гостите. Гостите продължиха да бъдат много активни, но пропуснаха и доста положения с лекота.

Точно когато изглеждаше, че "Реал" ще се оттегли с гол аванс, "Алавес" успя да изравни. Мунир Ел Хадади се измъкна от засадата, центрира остро в наказателното поле, а нахлуващият на скорост Ману Гарсия изпревари Варан, засичайки с глава – 1:1.

Това беше първи гол за "Алавес" от началото на сезона, като баските се нуждаеха от 490 минути, за да успеят да се разпишат в противникова врата.

Точно три минути след гола на Гарсия обаче отново Себайос излезе на преден план и реализира. Халфът се възползва от грешка на Пачеко, който не боксира добре една топка и с шут в долния ляв ъгъл на вратаря вкара за втори път.

След почивката срещата се изнерви, като имаше много груби влизания и жълти картони, а качеството на играта драстично спадна.

"Алавес" е в серия от шест поредни загуби, а "Реал" се реабилитира за загубата в предния кръг от "Бетис".

В друг мач, по-рано през деня "Атлетико" (Мадрид) нанесе първа загуба за сезона на "Севиля". "Дюшекчиите" постигнаха втора поредна победа на новия си стадион "Уанда метрополитано" с 2:0.

Точни за тима на Диего Симеоне бяха Яник Ферейра Караско и Антоан Гризман, като и двата гола паднаха след почивката.

През първата част "Севиля" игра много добре, а след удар на Пабло Сарабия, топката срещна гредата в 12-ата минута. Малко по-късно и "Атлетико" нацели страничния стълб, този път след шут на Фелипе Луис.

Веднага след подновяването на играта Караско откри резултата, като се възползва от грешка на Стивън Нзонзи, заобиколи Серхио Рико и вкара в опразнената врата. В 70-ата минута Антоан Гризман сложи точка на спора след хубаво подаване на Луис.

Dnevnik.bg