Очакванията за оспорван мач в 145-ото дерби на Торино не се състояха, след като "Ювентус" спечели категорично с 4:0. Пауло Дибала на два пъти, Миралем Пянич и Алекс Сандро бяха точни за бианконерите, които продължават с пълен актив от началото на сезона – шест победи от шест мача.

Бианконерите разделят първото място с "Наполи", който по-рано през деня победи новака "Спал" с 3:2. До момента никога в историята два тима не са имали актив от шест поредни победи след шест кръга.

Още преди двубоя се коментираше, че "Торино" може да вземе нещо от градското дерби заради отличния си старт. "Биковете" имаха 11 точки от пет мача, техен най-добър старт в историята.

Още в 16-ата минута Дибала изведе "Ювентус" напред, след като се възползва от грешка на защитата на "Торино". Пянич открадна топката и подаде на нападателя, който с премерен шут с левия крак не остави шансове на вратаря Салваторе Сиригу.

Проблемите за "биковете" станаха още по-големи заради червен картон на Даниеле Басели в 24-ата минута. Дефанзивният полузащитник извърши две нарушения, като и за двете получи жълт картон, и пое преждевременно към съблекалните.

Това до голяма степен улесни задачата на "Ювентус", а до почивката бианконерите вкараха още един гол. Негов автор стана Пянич, който се разписа с красив фалцов удар. Босненецът вкара след подаване на Хуан Куадрадо.

През втората част "Ювентус" бързо вкара и трети гол, който окончателно уби интригата в двубоя. Негов автор стана Алекс Сандро, който се разписа с глава след центриране на Пянич. Крайното 4:0 оформи Дибала в 90-ата минута.

Dnevnik.bg