Нападателят на "Реал" (Мадрид) Карим Бензема е претърпял пътнотранспортно произшествие в петък вечерта, съобщи испанското издание "Ас". Французинът, който в момента лекува контузия, е шофирал личния си автомобил "Ауди" RS6 в близост до тренировъчната база на отбора си във Валдебебас.

"Футболистът Карим Бензема е ударил с автомобила си "Ауди" RS6 лек автомобил "Нисан Ноут", излязъл на пътя му внезапно в района на летище "Барахас", се казва в съобщение на мадридската полиция, цитирано от "Ас".

Когато органите на реда са пристигнали на мястото на произшествието, двамата водачи са тествани за алкохол, а резултатите са отрицателни. Бензема и другият шофьор нямат контузии, но според полицията и двете коли имат значителни поражения.

Това не е първи инцидент за френския нападател, който още през 2009 г. катастрофира в Мадрид. Тогава Бензема разби своето луксозно "Ламборгини" в "Порше" по улиците на испанската столица. Освен това няколко пъти французинът е глобяван заради нарушения, най-често превишена скорост.

Бензема поднови договора си с "Реал" (Мадрид) и ще остане на "Сантяго Бернабеу" до 2021 г. Като част от тима той спечели два пъти титлата в Испания, два пъти Шампионската лига, Купата на краля и два пъти Суперкупата на Испания. През миналия сезон Бензема игра в 48 мача във всички турнири, в които вкара 19 гола.

Dnevnik.bg