"Арсенал" е на път да остане и без двете си големи звезди пред следващото лято. След като почти сигурно Алексис Санчес ще напусне заради изчитащия си договор, близо до изхода на "Емиратс" е и Месут Йозил, твърди неделното издание на "Сънди мирър".

Плеймейкърът е решил да отхвърли предложението за нов договор с "артилеристите" и да премине в "Манчестър юнайтед" като свободен агент през следващия юли. Германският национал иска отново да се събере с Жозе Моуриньо, който му беше треньор в "Реал" (Мадрид).

Португалският мениджър е голям почитател на Йозил и често е споменавал, че германецът е най-добрият плеймейкър в света. Освен това фактът, че "червените дяволи" могат да го привлекат, без да плащат трансферна сума, също улеснява възможен ход.

В момента текат преговори между Йозил и "Арсенал", като според медиите на Острова халфът иска 250 хил. паунда на седмица. Преминаване на "Олд Трафорд" обаче би бил пореден жесток удар по Арсен Венгер. Преди няколко години той продаде капитана си Робин ван Перси на "Юнайтед".

Същата е ситуацията с Алексис Санчес, който през следващото лято вероятно ще премине в "Манчестър сити", за да се събере с бившия си треньор Хосеп Гуардиола.

Dnevnik.bg