Мениджърът на "Манчестър юнайтед" няма да бъде наказан от Футболната асоциация (ФА) на Англия, въпреки че беше изгонен в двубоя със "Саутхемптън". "Червените дяволи" победиха с 1:0 след гол на Ромелу Лукаку, а в края на двубоя реферът Крейг Поусън го прати на трибуните.

На заседание на ФА в понеделник сутрин случаят на Моуриньо е бил разгледан, но е било решено той да не бъде наказван да не води тима в следващ мач или да плаща парична глоба. Специалния е бил изпратен на трибуните след сигнал на четвъртия съдия Майк Джоунс.

Той е забелязал, че Моуриньо е навлязъл на терена, за да дава инструкции на футболистите си, което не е позволено. През миналия сезон португалецът вече веднъж беше наказан, като това му се случи през декември, когато протестираше срещу картон на Пол Погба, а на излизане от терена изрита бутилка.

Мениджърът на "Манчестър юнайтед" беше защитен и от бившия играч на тима Брайън Робсън. "На Юрген Клоп и Антонио Конте им се позволява да се държат като лунатици край страничната линия, а Моуриньо е наказван постоянно."

Дневник