"Берое" и "Левски" не успяха да си отбележат гол в последния мач от десетия кръг на Първа лига. Нулевото равенство в Стара Загора остави столичани извън челната тройка, на седем точки от лидера в класирането ЦСКА.

Сините събраха 17 точки след третото си равенство за сезона и заемат четвъртата позиция. "Берое" е едно място по-назад с 16 точки, след като прекъсна серията си от пет поредни домакински победи срещу "Левски". Другият тим от Стара Загора - "Верея", е трети с 19 точки, а шампионът "Лудогорец" е втори с 24 точки.

"Берое" беше отборът, който атакуваше по-опасно през първото полувреме. Още в шестата минута се стигна до напрегната ситуация пред Божидар Митрев, при която домакините поискаха дузпа. Кохей Като беше изведен вдясно и центрира към Мартин Камбуров. Нападателят не успя да овладее топката, след като беше връхлетян в гръб от Антонио Вутов. Ивайло Стоянов обаче прецени, че няма основания за наказателен удар.

В деветата минута Антон Карачанаков получи отлична позиция за пряк свободен удар, но изстрелът му премина покрай вратата. В 18-ата минута Камбуров пропусна хитро топката и Педро Еуженио се измъкна зад защитата на "Левски". Португалецът обаче направи изключително нескопосан опит да прехвърли Митрев, останал очи в очи с него.

В 26-ата минута "Левски" за пръв път застраши вратата на Душан Перниш. Вратарят се справи със силен, но право в тялото му насочен удар на Васил Панайотов от границата на наказателното поле. В 38-ата минута Перниш отново действа много стабилно при изстрел на Жорди Гомес от голяма дистанция.

Най-чистото положение за гол през първото полувреме се откри пред Камбуров. Нападателят на "Берое" получи страхотно центриране от Карлос Охене, но на седем-осем метра от голлинията стреля над вратата.

Първите 15-на минути на втората част преминаха при доста по-активна игра на "Берое". Сериозни опасности пред Митрев обаче нямаше. Карачанаков беше изведе вдясно при една бърза контраатака, но опитът му за удар по диагонала беше блокиран от Роман Прохазка. Малко след това Камбуров стреля точно с глава, но без да затрудни Митрев.

В 62-ата минута Делио Роси пусна в игра Жерсон Кабрал на мястото на Вутов. В дебюта си в Първа лига холандецът определено раздвижи играта на "Левски". Пет минути след влизането си той отправи удар от границата на наказателното поле, но Перниш изби. Прохазка получи шанс за добавка и стреля точно, но вратарят на "Берое" се прояви с добра намеса и поправи грешката си.

В 72-ата минута и Митрев се намеси решително след удар на Камбуров. Две минути по-късно опасен шут на Кабрал премина покрай вратата. "Берое" отговори със силен изстрел от дистанция на Мартин Райнов в 79-ата минута, но Митрев направи чудесно спасяване с една ръка.

До края на мача имаше още две интересни ситуация и те бяха пред вратата на домакините. В 84-ата минута Перниш отново не позволи на Кабрал да отбележи с далечен удар. В последната минута на редовното време Обертан направи страхотен пробив, преминавайки през куп играчи на домакините, след което комбинира вдясно с Холмар Ейолфсон. Исландският защитник веднага отправи удар, но топката премина встрани от вратата.

Dnevnik.bg