Бившият играч и спортен директор на "Левски" Станислав Ангелов обеща да предприеме съдебни действия срещу ръководството на клуба заради клевета. Преди седмица сините разпространиха официално съобщение, в което обвиниха доскорошния шеф на детско-юношеската школа на стадион "Раковски" в кражба.

"В случая аз съм омерзен, не съм откраднал нищо. Майка ми и баща ми са ме възпитали по най-добрия начин, за което съм изключително благодарен. Как можем да говорим за кражба, когато човек иска да развива социална дейност и работи за деца и не се отказва. За съжаление ще се предприемат съдебни действия. Аз съм подготвил всичко с моите юристи и ще заведем дело за клевета срещу ръководството на "Левски". Да видим в съда какво съм откраднал и кой е крадецът", каза Ангелов на извънредна пресконференция.

"Левски" обвини Ангелов, че се е опитал да отдели школата от футболния клуб, а стадионът да бъде овластен. Бившият национал беше освободен от поста на 25 август, но продължи да изпълнява задълженията си.

Той заяви, че е взел нещата в свои ръце, след като от "Левски" са спрели да покриват разходите по наема и консумативите по издръжката на школата на стадион "Раковски". Според Ангелов ръководството на сините "не се интересува от децата", които са "изправени пред угрозата да останат без място за тренировки".

"Спряхме да отчитаме таксите на децата поради факта, че от май е спряно покриването на разходите по наема, който дължим по договор към МВР, както и за необходимите консумативи. Всичко това е в порядъка на 4-5 хиляди лева. През юли аз сам предприех действия да спрем таксите към "Левски", за да заплатим въпросните наеми и консумативи. Ние не сме откраднали от тези такси, напротив! Използваме ги, за да можем да задържим позициите на школата и евентуално да я спасим под някаква форма", каза още Ангелов.

Той допълни, че договорът на школата с МВР не е за целия комплекс, а за два терена и съблекалните към тях. Според Ангелов скандалът е създаден умишлено и рефлектира негативно върху децата от школата.

"На "Герена" нямат интерес към развитието на децата, а те са основата на нашето общество. Не е нормално да си гониш личните интереси за сметка на децата", каза още бившият капитан и шеф на сините. Разберете, нищо не е отделено и не е направено. Базата е тук, децата - също. Това, че някой се опитва да намали разходите си, е друг въпрос. На месец са нужни между 10 и 12 хиляди лева за издръжката на школата", заяви Ангелов.

"Преди четири години, когато дойдох, имаше 80 деца. Сега са 300 и всяка година резултатите на школата са по-добри от предишната. Откакто аз съм тук, са вложени 600 хиляди лева и труд за над милион лева. Родители помагат, хора, близки до клуба. Когато виждат, че се трудиш, се отзовават и помагат. Някой обаче явно иска да си спести тези пари. За мен точно това е проблемът - че някой иска тази школа да я няма", допълни бившият спортен директор на тима.

Дневник