Баскетболният "Лукойл Академик" отстрани "Бенфика" във втория кръг от квалификациите в Шампионската лига. В зала "Универсиада" българският първенец се наложи с 87:71 и след втората си победа продължава опита си да стигне до същинската част от турнира.

Антъни Рафа стана най-резултатен със 17 точки и шест асистенции, а по 14 точки добавиха Христо Николов и Далтън Пепър. Джъстин Нокс пък допринесе с 12 точки и 10 борби.

В третия, последен етап на квалификациите, съперник на "Лукойл Академик" ще бъде литовският "Ювентус" (Утена). Първата среща е в София на 29 септември, а реваншът в Литва е на 2 октомври.

Срещу "Бенфика" след колебливо начало българският отбор до голяма степен реши мача със серия от 16 безответни точки, след която поведе с 23:8. В средата на третата част преднината на "Лукойл Академик" достигна 26 точки при 58:32 и след това отборът нямаше проблеми.

"Доминирахме, може би с изключение само на първите три-четири минути. Играхме добре в защита, вкарахме доста лесни кошове на контраатки. Доволни сме. Мисля, че момчетата свършиха много доста работа. Има още неща за подобряване, но в този мач се представихме добре", каза треньорът на "Лукойл Академик" Шарон Друкер.

"Още от днес започваме да изучаваме следващия ни съперник. Убеден съм в качествата на момчетата. Вярвам, че шансовете ни са добри."

Дневник