Ивелин Попов и клубният му тим "Спартак" (Москва) записаха второ поредно равенство в Шампионската лига, завършвайки 1:1 с "Ливърпул" като домакин. След като преди две седмици руснаците съжаляваха за изпуснатата победа срещу "Марибор" сега се радваха на точката, която не дойде никак лесно срещу мърсисайдци.

Бразилецът Фернандо изведе "Спартак" напред в 23-ата минута с прекрасно изпълнение от пряк свободен удар. Само осем минути по-късно Коутиньо изравни след пас на Садио Мане.


Ивелин Попов започна като титуляр и остана на терена до 84-ата минута, когато получи схващане и беше заменен от Лоренсо Мелгарехо.

"Спартак" излезе четирима трима от основните си футболисти – капитанът Глушаков, водещият реализатор Куинси Промес, Зе Луиш и Комбаров. Руският шампион обаче игра много силно като колектив, хвърли много сили и макар, че игра по-малко с топката, беше много организиран в защита.

Домакините разчитаха на контраатаки, а Ивелин Попов беше едно от оръжията в предни позиции. В 23-ата минута Самедов спечели нарушение в близост до наказателното поле, а Фернандо с красиво изпълнение не остави шанс на Лорис Кариус.


"Ливърпул" веднага вдигна оборотите, като на няколко пъти Садио Мане и Мохамед Салах се озоваха на добри позиции, но шутовете им бяха блокирани от защитници на домакините.

Стигна се до 31-ата минута, когато скоростна акция на гостите завърши с изравнителен гол на Филипе Коутиньо. Бразилецът направи двойно подаване с Мане, влезе в наказателното поле и с мощен шут преодоля Артьом Ребров.


След почивката "Спартак" се прибра по-дълбоко в собствената си половина, като в началните минути имаше натиск на гостите. След това изненадващо "Ливърпул" отстъпи инициативата и "Спартак" имаше няколко изгодни положения.

В средата на втората част кадровите проблеми на "Спартак" станаха и по-сериозни след напускането заради травма на вратаря Ребров, който получи тежък удар в подбедрицата от Салах. На терена влезе 22-годишният Селихов, който се справи блестящо и направи няколко важни спасявания в края на мача.

Ивелин Попов хвърли много сили, както в предни позиции така и помагайки в защита. Халфът получи крампи, а в 84-ата минута падна на тревата и даде сигнал, че не може да продължи.


Българският футболист завърши двубоя с пробягана дистанция от 11.5 км и 81% точни пасове. Попов получава лека контузия само 10 дни преди мача на националния отбор с Франция от световните квалификации.

В другия мач от групата "Севиля" разгроми "Марибор" с 3:0 и оглави класирането. Андалусийци имат четири точки, а "Ливърпул" и "Спартак" са с по две. Словенският шампион заема последното четвърто място с една точка.

В следващите срещи на 17 октомври "Ливърпул" гостува на "Марибор", а "Спартак" приема "Севиля".

Дневник