Кристиано Роналдо изигра ключова роля и допринесе за победата на "Реал" (Мадрид) срещу "Борусия" в Дортмунд. Португалецът вкара два гола при успеха с 3:1 във втория кръг в групите на Шампионската лига.

Резултатът беше открит от Гарет Бейл, а за жълто черните се разписа Пиер Емерик Обамеянг.

В другата среща от групата "Тотнъм" победи с 3:0 "Апоел" като гост. "Шпорите" и "Реал" са начело с по две победи и голова разлика 6:1, като в следващия кръг ще играят в Мадрид на 17 октомври. "Борусия" и "Апоел" са без точка.

Роналдо изигра 150-ия си мач в евротурнирите, което му осигури място в челната десетка във вечната ранглиста. На върха в класирането е вратарят Икер Касияс със 177.

Португалецът се представя отлично в Шампионската лига, като в шест от последните седем мача в турнира е вкарал поне по два гола.


"Реал" започна по-дейно и изпусна две чисти положения до десетата минута. Домакините отговориха с хубава атака, като след центриране от дясно последва удар, вратарят спаси, след което топката се удари в ръката на Серхио Рамос.

Испанците поведоха в 18-ата минута, когато Дани Карвахал подаде от дясно, а Бейл с добре насочен удар вкара. "Реал" продължи да играе по-добре и малко след почивката удвои. В 50-ата минута уелският национал напредна от ляво и пусна в наказателното поле, където Роналдо засече.

Малко по-късно Обамеянг се възползва от центриране от ляво и отблизо беше точен за 1:2. Това вдъхнови "Борусия" и мачът стана още по-вълнуващ с атаки към двете врати.

Точката на спора беше поставена в 79-ата минута, когато "Реал" си върна преднината от два гола. Роналдо беше изведен напред и със силен удар в близкия ъгъл вкара за 3:1. Малко по-късно Марко Асенсио напредна при контраатака, но не отигра добре и пропусна да подаде.


"Манчестър сити" спечели с 2:0 срещу "Шахтьор". Кевин де Бройне откри малко след почивката, а Рахим Стърлинг удвои в последните секунди.

"Гражданите" имаха превъзходство, но направиха много пропуски. Сред тях най-забележителен беше този на Серхио Агуеро, който при 1:0 изпусна дузпа.

"Сити" е начело с шест точки, а "Шахтьор" и "Наполи" имат по три. Италианците победиха с 3:1 "Фейенорд".

Дневник