Много на малко - това беше резултатът в мачовете между т.нар. "суперклубове" и техните съперници в първия кръг от групите в Шампионската лига. В началото на годината УЕФА разкри притесненията си от задълбочаващата се пропаст между деветте най-големи отбори и всички останали.

Извън финансовите им резултати, разликата се видя и на терена. Тази вечер за пръв път през сезона един срещу друг застават два от сочените за суперклубове - ПСЖ приема "Байерн".

В първия си мач парижани разгромиха с 5:0 "Селтик" като гост, докато баварците стигнаха до 3:0 срещу "Андерлехт". Сега двата отбора, чиято цел е една и съща - титлата в турнира, излизат за първото си голямо предизвикателство.

С интерес се очаква мачът, в който "Атлетико" (Мадрид) посреща "Челси". "Дюшекчиите" ще изиграят първия си двубой в Шампионската лига в новия си дом - "Уанда метрополитано", като ще се постараят да пренесат добрата си домакинска серия от "Висенте Калдерон".

Моментна форма и традиции

В последните си мачове във вътрешните първенства и ПСЖ, и "Байерн" записаха равенства. В отсъствието на звездата си Неймар парижани направиха 0:0 с "Монпелие" и сложиха край на серията си от резултатни победи. "Байерн" изпусна преднина от два гола при домакинството си на "Волфсбург".


В последните шест мача помежду си двата отбора са си вкарали по осем гола, но французите имат четири победи, а германците - две.

"Байерн" има по-голям опит и повече успехи на европейската сцена. Баварците са петкратен шампион в най-силния турнир, като за последно стъпиха на върха през 2013 г. и в последните сезони неизменно са фактор в надпреварата.

Като такъв се опитва да се утвърди и ПСЖ. Французите направиха силен отбор, играещ красив, атакуващ футбол, като голямата цел е да спечелят Шампионската лига за първи път в историята си.

На терена

В двата състава няма наказани, но има по един контузен - Хавиер Пасторе за домакините и Хуан Бернат за гостите. Под въпрос за ПСЖ е аржентинецът Анхел ди Мария, а за "Байерн" се изчаква да се види състоянието на Дейвид Алаба и Тиаго Алкантара.


"Вярно е, че нямахме перфектен старт на сезона. Предстои ни важен, престижен мач, но не е решаващ. Очевидно искаме да спечелим и да завършим на върха в групата, това ни е целта", каза треньорът на "Байерн" Карло Анчелоти.

"В този тип мачове трябва да започнеш с добра отбрана, но и с добро нападение. Наличието на баланс е важно, за да не се позволи на ПСЖ да контраатакува", продължи италианецът.

По думите му ПСЖ е много добър отбор. "Имат фантастично качество. Новите футболисти ще имат нужда от малко време, за да си намерят мястото в схемата", добави Анчелоти.

Колегата му Унай Емери заяви, че в отбора му има спокойствие. "Започнахме сезона с много победи и първото ни равенство дойде в събота. Искаме да спечелим групата и затова е важно да играем добре срещу "Байерн", както и да победим, за да вземем предимство."

Той беше попитан и за напрежението между Неймар и Единсон Кавани. Треньорът посочи, че "и двамата ще бият много дузпи през сезона" и ще трябва да поемат отговорност.

Дневник