Волейболният шампион "Нефтохимик" привлече кениеца Майкъл Хемос. Двуметровият диагонал за последно се е състезавал в първенството на Финландия, съобщиха от клуба.

Хемос е привлечен като заместник на диагонала Леван Каландадзе, който разтрогна с "Нефтохимик" на старта на подготовката. Руснакът беше освободен след едва три месеца в състава, като бургазлии посочиха, че решението им е заради "неизлечима травма".

Кениецът ще пристигне в четвъртък в Бургас, но няма да дебютира за "Нефтохимик" в мача за Суперкупата на България срещу "Добруджа" в събота. Шампионите се изправят срещу носителя на Купата на България в зала "Колодрума" в Пловдив от 17.00 часа.

Преди началото на сезона "Нефтохимик" заяви амбицията си да се класира в групите на Шампионската лига. Възпитаниците на Найден Найденов ще срещнат германския "Фридрихсхафен" в третия кръг от надпреварата.

В българската суперлига вече е играл кениец - диагоналът Филип Майо беше основна част от силния отбор, с който ЦСКА записа престижни победи в Шампионската лига и стигна полуфинал в CEV Cup.

Dnevnik.bg