"Пари сен жермен" демонстрира големите си амбиции в Шампионската лига през този сезон с убедителна победа с 3:0 срещу "Байерн" (Мюнхен). Парижани бяха категорично по-добрият отбор и постигнаха закономерен успех с попадения на Дани Алвеш, Единсон Кавани и Неймар.

"Байерн" изигра много неубедителен мач и затвърдиха впечатленията, че не се намират в добра форма от началото на сезона. Германският шампион записа най-тежката си загуба в Европа от пролетта на 2015 г., когато отстъпи с 0:3 в първия полуфинален сблъсък с "Барселона".

ПСЖ започна ударно мача на "Парк де пренс" и поведе само след 85 секунди игра. Неймар направи страхотен пробив по левия фланг, влезе към наказателното поле и подаде към включилия се вдясно Алвеш. Бразилският защитник си поведе добре топката и с второто си докосване я изпрати в близкия ъгъл.

Парижани удвоиха аванса си след половин час игра. Килиан Мбапе задържа отлично топката отдясно и върна назад към връхлитащия Кавани. Уругваецът стреля без забавяне и със страхотен шут от границата на наказателното поле намери горния ляв ъгъл на Свен Улрайх.

Карло Анчелоти потърси промяна още на почивката и вкара в игра Себастиан Руди и Кингсли Коман вместо Корентин Толисо и Хамес Родригес. Това обаче не донесе желания ефекти и "Байерн" продължи да бъде безидеен в атака.

В 63-ата минута Неймар сложи точка на спора. Алвеш спечели много терен в половината на "Байерн" и изведе Мбапе в наказателното поле.

Френският тинейджър премина технично през двама бранители и центрира успоредно на голлинията. Топката попадна в Хави Мартинес, който обаче не успя да я изчисти и Неймар не пропусна да се възползва на четири-пет метра от вратата.

Четири минути по-късно Артуро Видал успя да прати топката в мрежата зад Алфонс Ареола. Попадението на чилиеца обаче правилно беше отменено заради засада при подаването към него от Роберт Левандовски.

До края на мача ПСЖ с лекота разиграваше и рядко позволяваше на "Байерн" да създаде нещо интересно пред Ареола. Парижани дори можеха да стигнат до четвърти гол, но Алвеш пропиля чудесна възможност при една контраатака.

ПСЖ записа втора поредна победа и излезе еднолично начело в група В. В тези два мача тимът на Унай Емери е вкарал осем гола и не е допуснал нито един. В другия мач от групата "Селтик" разби "Андерелхт" с 3:0 като гост и взе първите си три точки. Белгийците са последни - без точка и без отбелязан гол.


При другия голям сблъсък шампионът на Англия "Челси" направи впечатляващ обрат при гостуването на "Атлетико" (Мадрид). Лондончани губеха след първото полувреме, но спечелиха с 2:1 в първия европейски мач на стадион "Метрополитано".

"Дюшекчиите" поведоха с гол от дузпа на Антоан Гризман в 40-ата минута. Алваро Мората обаче затвърди страхотна си форма с изравнително попадение девет минути след почивката. Резервата Мичи Батшуай донесе победата на лондончани в добавеното време.

"Челси" събра шест точки и има аванс от две точки пред "Рома", който спечели със същия резултат като гост на "Карабах". Ситуацията за "Атлетико" става тежка след само една точка в първите два кръга. В следващите си два мача финалистът от 2014 и 2016 г. ще търси задължителни победи срещу дебютанта "Карабах". Шампионът на Азербайджан е последен - без спечелена точка и с голова разлика 1:8.

Добрата вечер за английските отбори беше допълнена от безапелационна победа на "Манчестър юнайтед" при гостуването на ЦСКА (Москва). "Червените дяволи" спечелиха с 4:1 след страхотен мач на Антони Марсиал, който вкара гол и изработи другите три.

Тимът на Жозе Моуриньо си осигури трите точки още преди да е изминал половин час. Ромелу Лукаку откри резултата в четвъртата минута. В 19-ата минута Марсиал удвои от дузпа, а осем по-късно Лукаку отново се възползва от асистенция на французина. В 57-ата минута Хенрик Мхитарян направи 4:1 с добавка на празна врата след спасяване на Игор Акинфеев срещу Марсиал.

Вратарят на ЦСКА беше единствената причина "Юнайтед" да не постигне далеч по-убедителна победа. Константин Кучаев върна едно попадение за московчани в добавеното време.

В другия мач от група А "Базел" нанесе звучен шамар на "Бенфика" след домакински успех с 5:0. "Юнайтед" е начело с шест точки и голова разлика 7:1. "Базел" и ЦСКА разделят втората позиция с по три точки. "Бенфика" записа второ поредно поражение.

Фаворитите в група D "Барселона" и "Ювентус" имаха трудни мачове срещу "Спортинг" (Лисабон) и "Олимпиакос", но постигнаха победи. Каталунците се наложиха с 1:0 при гостуването си в Португалия след автогол на Себастиан Коатес в 49-ата минута.

"Ювентус" се отърси от тежката загуба от "Барселона" в първия кръг на груповата фаза след успех с 2:0 при домакинството на "Олимпиакос". Гонсало Игуаин даде аванс на италианския шампион в 69-ата минута, а Марио Манджукич реши мача с второ попадение десет минути преди края.

След първите два кръга "Барселона" води с шест точки. "Спортинг" и "Ювентус" имат по три, а "Олимпиакос" все още търси първата си точка в турнира.

Дневник