Българският шампион "Лудогорец" посреща "Хофенхайм" в първото си домакинство от груповата фаза на Лига Европа. Двубоят в Разград започва в 22.05 часа, а в другата среща от група С "Брага" приема "Истанбул Башакшехир".

"Лудогорец" ще се изправи за пръв път срещу германски отбор. Разградчани играха срещу отбори от останалите четири големи първенства в Европа - испанското, английското, италианското и френското, но никога не са срещали съперник от Бундеслигата.

"Хонфехайм" не започна добре дебюта си в европейските клубни турнири и записа три загуби в трите си мача досега. Те отпаднаха от плейофите на Шампионската лига след загуби с 1:2 и 2:4 срещу "Ливърпул", а в първия кръг от груповата фаза на Лига Европа отстъпиха с 1:2 у дома срещу "Брага".

"Лудогорец" не познава вкуса на поражението в групите на втория по сила турнир на континента. Българският шампион записа пет победи и едно равенство при първото си участие - през 2013 г., а в първия си мач този сезон направи 0:0 при гостуването на "Истанбул ББ".

Според старши треньора Димитър Димитров опитът и рутината са предимството, което имат неговите играчи. "Самочувствието е много важен фактор за представянето на един футболист, и като цяло на отбора. Нашите играчи имат увереността и не се притесняват от нито един противник."

"Опитът и рутината са изключително важни за всяко начинание, с което се занимава човек. Играли сме с грандове като "Реал" (Мадрид) и "Арсенал", така че не би трябвало да има и нотка притеснение в това отношение. В наш плюс е опитът, който притежават нашите футболисти в Европа", каза Димитров на пресконференцията преди мача.

Той няма проблеми със състава и ще може да разчита на всичките си играчи. За разлика от него треньорът на "Хофенхайм" Юлиан Нагелсман има доста контузени състезатели. Аут от двубоя са Адам Салай, Надим Амири, Ермин Бикакчич, Керем Демирбай, Флориан Грилич, Сандро Вагнер и Бенямин Хюбнер. Серж Гнабри също е под въпрос, но взе участие във вчерашната тренировка и вероятно ще е готов за игра.

"Не искам да говорим за контузените футболисти. Имаме достатъчно добри играчи на разположение", каза Нагелсман. Той също изтъкна факта, че "Лудогорец" има по-голям опит в евротурнирите. "Но аз не обичам да говоря за фаворити. Мачът започва от 0:0. Трябва да покажеш на терена, че си по-добър", допълни той.

Статичните положения са това, от което в "Лудогорец" най-много се притеснява преди двубоя. "Ръстът е наистина сериозен проблем в нашия отбор. Те имат огромно ръстово преимущество. Ще се опитаме да правим колкото се може по-малко излишни нарушения в нашата половина. Трябва да намерим някакво противодействие, защото там наистина имат предимство", обясни Димитров.

Дневник