"Байерн" обмисля да се раздели с треньора Карло Анчелоти, съобщава "Билд". Бъдещето на италианския специалист ще стане ясно след извънредна среща на ръководството на баварците по-късно през деня.

Италианецът е поставен под напрежение след неубедителните игри и тежката загуба от ПСЖ (0:3) в Шампионската лига. При завръщането в Мюнхен той отказа да коментира въпроса за бъдещето си.

Според информацията първи вариант за заместник на Анчелоти е бившият треньор на "Борусия" (Дортмунд) Томас Тухел. Германецът беше начело на жълто-черните за два сезона, но напусна поста си след края на миналия заради разногласия с ръководството на клуба.

"Байерн" игра слабо и загуби с 0:3 при гостуването на ПСЖ в групите на Шампионската лига. След мача Анчелоти получи критики заради избора си на стартов състав и тактическите указания по време на срещата.

Италианецът смята, че ранният гол е повлиял на развоя.

"Това е поражение, за което се налага да говорим и обсъдим. Длъжни сме да анализираме тази загуба и да си направим изводите. Това, което видяхме на терена в този мач, не беше "Байерн". Сега е моментът да се покажат характерът и манталитетът на истинския "Байерн". Трябва да покажем, че все още сме силен отбор", каза изпълнителният директор на баварците Карл-Хайнц Румениге на вечерята на отбора след загубата от ПСЖ.

Според медиите в Германия начело на баварците може да застане Юлиан Нагелсман, който постигна силни резултати с "Хофенхайм". Единият вариант е те да доиграят сезона под ръководството на помощник-треньора Вили Саньол и през лятото да дойде Нагелсман.

Дневник