Треньорът на "Лудогорец" Димитър Димитров не скри задоволството си от силния мач, който тимът му изигра срещу "Хофенхайм" в Лига Европа и спечели с 2:1. Българският първенец обърна германците, независимо че имаше гол пасив след първите 45 минути.

"Спечелихме с тактическа дисциплина, със себераздаване, желание и майсторство, което притежават нашите футболисти. Никога не е лесно да победиш един отбор от Германия, който всяка седмица се изправя срещу колоси като "Байерн", "Борусия Дортмунд" или "Шалке". И през първото полувреме имахме ситуации, но липсата на шанс и може би неумението, както и самочувствието ни попречиха", каза Херо.

Димитров обясни подхода си да не играе с типичен централен нападател, с оглед на схемата с тримa бранители на противника. Той обясни, че е искал да отвори пространства в отбраната на "Хофенхайм".

"Знам, че "Брага" е спечелил в другия мач, те доказват своята класа с резултатите, които имат. Ще отидем там и ще се опитаме да ги победим", добави Димитров за следващия съперник.

Капитанът Светослав Дяков също използва думата желание в анализа си след двубоя. Халфът, който вдъхнови обрата с красив гол в 46-ата минута обясни, че "Лудогорец" никога не се предава.

"Ранният гол може би малко ни стъписа, после обаче имахме ситуации. През второто полувреме вкарахме рано ние и това ни помогна, радвам се, защото играхме срещу класен съперник. Ние сме опитан отбор, който никога не губи вярва и не се предава. Трудно е да обърнеш германски отбор, но ние го направихме", каза Дяков.

Според халфа разградчани са с една крачка по-близо до целта си да излязат от групата, след като вече имат четири точки от първите две срещи.

"Това, че противникът ни вкара гол толкова рано ни подейства шокиращо, но след това се съвзехме. На почивката треньорът ни каза да продължим да играем, както и през първата част, нещата се получиха и победихме. Беше невероятно да го направим срещу толкова силен отбор. Винаги е добре да премериш сили срещу такива съперници, тогава желанието е огромно", каза авторът на втори гол Джоди Лукоки.

Треньорът на "Хофенхайм" Юлиан Нагелсман коментира по интересен начин поражението на своя тим. "Каква е причината ли? Може да има две причини – първо нашият съперник бе прекалено силен и заслужено спечели в този мач, а другата е недостатъчно амбиция в нашия състав. Убеден съм, че имаме класата и сме по-добри от "Лудогорец", но в този мач не го показахме".

Дневник