Баскетболистите на "Лукойл Академик" пропиляха преднина от 20 точки и загубиха с 81:82 от литовския "Ювентус" (Утена) в първия мач от третия квалификационен кръг в Шампионската лига. Обратът дойде в последната четвърт.

Воденият от Шарон Друкер състав стоеше добре и вървеше уверено към изразителна победа, с която да увеличи възможностите си преди реванша в понеделник. Вместо това обаче литовците съумяха да се вдигнат и да спечелят в последните секунди.

Най-резултатен за "Лукойл Академик" стана Кийт Клентън с 16 точки, към които добави осем борби, четири асистенции и три чадъра. Христо Николов добави 15 точки за домакините, а Джъстин Нокс завърши с 14 за 11 игра. За "Ювентус" Арвидас Сиксниус приключи с 19 точки, а Антъни Айрланд и Миндаугас Купскас - с по 13.

В първите минути мачът беше слабо резултатен. Постепенно българският отбор започна да трупа преднина, за да стигне до 47:30 на почивката. Веднага след нея след тройка разликата стана 20 точки.

"Лукойл Академик" имаше спад в третата част, но съумя да съхрани преднината си двуцифрена. Постепенно литовците започнаха обрата си. Малко повече от 3 минути преди края "Ювентус" се доближи на четири точки.

Серия от 8:0 за гостите в последните две минути им донесе победата.

Dnevnik.bg