Малко са рекордите, които Лионел Меси не е подобрил в историята на "Барселона". В неделя нападателят ще излезе под №3 в класацията за най-много мачове с екипа на каталунците. Меси има 593 срещи във всички турнири, колкото и славния капитан от близкото минало Карлес Пуйол.

В неделя "Барселона" приема "Лас Палмас" на "Камп ноу" и по всяка вероятност ще изпревари славния №5. Единствените двама, които имат повече двубои за каталунците в историята са Шави Ернандес със 767, както и Андрес Иниеста, който до момента има 638.

Заради събитието Пуйол се завърна на "Камп ноу" и се срещна с Меси, като двамата поговориха за общите си дни в отбора. Защитникът напусна през 2014 г. след 15 години вярна служба на каталунците, в 10 от които носеше и капитанската лента. Пуйол, който прекрати кариерата си, спечели общо 21 трофея с "Барселона".

Каталунците се намират в отлична форма, като имат шест победи от шест мача и водят с пълен актив от 18 точки. "Барселона" има аванс от 4 пред "Атлетико" (Мадрид), а шампионът "Реал" е на седем зад каталунците.

Дневник