"Тотнъм" се разправи с "Хъдърсфилд" при гостуването си в Западен Йоркшир и спечели убедително с 4:0 в първи мач от седмия кръг на Висшата лига. Основна заслуга за успеха на "шпорите" имаше нападателят Хари Кейн, който отбеляза два гола, но също така пропусна да се разпише още няколко пъти.


Двубоят беляза своеобразен рекорд за нападателя на "Тотнъм", който отбеляза своя 13-и гол през септември за клубния си тим и за националния отбор на Англия. Подобно постижение до момента са правили само Лионел Меси през март 2012 г. и Кристиано Роналдо през октомври 2010 г.

"Той е невероятен, вече ми е трудно да намирам още по-силни думи за него на всеки три дни. Той е енергичен, той е силен и подвижен, невероятен е и играе най-добрия си футбол", коментира Маурисио Почетино след края на мача.


Двете му попадения на "Джон Смит стейдиъм" докараха сметката му за календарната 2017 г. На 36 гола. Повече от него в момента има само Лионел Меси, който е отбелязал 43.

Очакванията за двубоя бяха за сигурен успех за "Тотнъм", който под ръководството на Почетино не среща никакви проблеми с новаците. След идването на аржентинеца начело, "шпорите" бяха спечелили 55 точки срещу тимове, които току що са влезли във Висшата лига – най-много от всички други в дивизията.

Кейн откри резултата в 9-ата минута, след като се разписа след самостоятелна акция. Киърън Трипиър пресече дълго подаване в центъра, Кейн напредна и с удар в близкия ъгъл на вратаря Льосъл откри – 0:1.

Голът на нападателя значеше, че той вече се е разписал срещу 25 от общо 26-те отбора, срещу които се е изправил във Висшата лига. Кейн не успя да порази мрежата единствено на "Кардиф".

Домакините от "Хъдърсфилд" не можаха да реагират по най-добрия начин след ранното попадение и докато се усетят допуснаха още един гол, дело на Бен Дейвис. Защитата на "териерите" не се организира добре топката попадна в уелсеца и той от няколко метра удвои аванса на гостите.


В 23-ата минута резултатът вече беше 3:0 след ново попадение на Хари Кейн. Нападателят получи хубав пас отдясно от Трипиър, финтира двама защитници и с много мощен удар с левия крак вкара втория си гол в мача.

След почивката "Тотнъм" свали оборотите, като вече нямаше нужда да напада постоянно. Маурисио Почетино направи няколко промени, като даде почивка на някои от ключовите си играчи.

В последната минута на добавеното време резервата Муса Сисоко отбеляза четвърти гол и оформи крайния резултат. Попадението беше първо за французина с екипа на "Тотнъм", откакто той премина на "Уайт харт лейн" през миналото лято.

"Шпорите" събраха 14 точки и се наредиха зад лидерите "Манчестър сити" и "Манчестър юнайтед", които имат по 16 до изиграването на мачовете си по-късно през деня. Тимът от Северен Лондон игра много убедително и завърши с 14 шута, а домакините от "Хъдърсфилд" отправиха само един точен изстрел по посока мрежата на Юго Лорис.

Дневник