Новакът в Първа лига "Етър" спря победната серия на лидера в класирането ЦСКА, измъквайки точка след 2:2. Червените, които бяха в серия от осем поредни победи в шампионата на два пъти повеждаха, но не успяха да си тръгнат с трите точки от стадион "Ивайло".

Фернандо Каранга отбеляза и двата гола за ЦСКА, като закръгли сметката си от началото на сезона на 12 попадения в 11 мача. Бадара се разписа в 32-ата минута за домакините, а точката в самия край донесе автогол на Рубен Пинто пет минути преди края на мача.

Първият точен удар в мача беше в 14-ата минута, когато Рубен Пинто стреля, но изстрелът му беше прекалено лек и не представляваше проблем за Христо Иванов. "Етър" отговори още в следващата атака, но първоначалната острота, създадена от Иван Стоянов и Бадара беше убита от останалите във виолетово.

Тимът от Велико Търново стоеше много добре организиран в собствената си половина и почти не оставяше празни пространства, които да бъдат използвани от червените.

В 22-ата минута "Етър" беше много близо до гол, след като направи отлична контраатака. Димо Атанасов открадна топката до страничната линия, подаде я на Бадара, а той изведе Стоянов сам срещу вратаря. Капитанът обаче загуби равновесие, натиснат от Пинто и изстрелът му мина встрани.

Тази ситуация беше последвана от още няколко добри атаки на домакините, при които обаче липсваше точност при последния пас. "Етър" овладя средата на терена и играеше доста опростено, но ефективно.

При първия момент, в който ЦСКА успя да играе един на един на фланга, се стигна и до гол за гостите. Станислав Манолев получи хубаво подаване отдясно, центрира за Каранга и бразилецът се разписа с глава.

Основният реализатор на червените отбеляза 11-ия си гол в 11 мача от началото на сезона.

Радостта на ЦСКА траеше само две минути и в 32-ата "Етър" успя да възстанови равенството. Домакините бързо стигнаха до вратата на Черниаускас, но първоначално шутът на Руменов беше блокиран от Недялков, последва центриране на Сашо Александров, при което Бадара скочи най-високо и изравни. В ситуацията защитата на червените не беше добре организирана, като с най-високия от домакините скочи десния бек Александър Дюлгеров.

Попадението на Бадара сложи край и на серия от 418 минути, в които ЦСКА беше опазил вратата си суха.

До края на първата част домакините бяха по-активни, но не успяха да се доближат отново до вратата на червените. Вместо това зачестиха по-острите влизания, като съдията Валентин Железов вдигна няколко жълти картона.

Секунди след подновяването на играта ЦСКА беше много близо до отбелязването на втори гол, но Каранга не успя. Бразилецът изскочи очи в очи с Христо Иванов, но тръгнат да го прехвърля и сгреши. При ситуацията обаче останаха сериозни съмнения за засада.

Картината от първото полувреме се промени, като ЦСКА взе инициативата и действаше с по-голямо желание в предни позиции. На терена се появи и Густаво Кулма, което освежи атаката на гостите от София.

В 62-ата минута отново Каранга се разписа и пак изведе червените напред. Хубава комбинация между Манолев и Пинто отдясно, изведе последния в наказателното поле. Португалецът разкъса защитата с нахлуването си на скорост, копна топката за Каранга и той нямаше проблем да вкара за втори път.


След втория гол треньорът на ЦСКА Стамен Белчев подходи откровено дефанзивно, като пусна на терена Раул Лое, който трябваше да уплътни средната линия, а в заключителните минути на терена се появи и Александър Барт.

"Етър" нямаше идея как да успее да изравни резултата и да притисне червените. Домакините държаха топката, но без да стигат до опасни атаки.

В 85-ата минута Иван Вълчанов изпълни корнер, а в опита си да изчисти топката Рубен Пинто я вкара в собствената си мрежа, изравнявайки резултата.

Това обаче не беше последното действие в мача, след като имаше още драматични моменти. Първоначално продължение беше четири минути, но се игра повече от осем, заради влизане на медицинските екипи на няколко пъти. В самия край Рубен Пинто беше близо до трети гол, но Христо Иванов спаси.

Дневник