"Манчестър Юнайтед" се движи по шампионски график като постигна шеста победа от началото на сезона във Висшата лига. "Червените дяволи" разгромиха "Кристъл палас" с 4:0 на своя "Олд Трафорд" и продължават без загуба – шест победи и едно равенство.

В първите си седем мача тимът на Жозе Моуриньо отбеляза 21 гола, или средно по три на мач. Попадения на Хуан Мата и Фелайни преди почивката дадоха комфортен аванс на домакините, а през втората част паднаха нови два гола. Фелайни се разписа още веднъж, а Лукаку вкара дежурния си гол.


"Юнайтед" се нуждаеше само от три минути, за да поведе, като стори това чрез Хуан Мата. Испанецът получи отлично подаване от Рашфорд, успоредно на голлинията и без проблем откри.

"Кристъл палас", който влезе в двубоя на гърба на шест поредни поражения във Висшата лига имаше огромни проблеми в организацията на играта, като едва след 20-ата минута опита да отговори. Гостите от Лондон обаче имаха сериозни трудности да създават положения.

В 35-ата инута Маруан Фелайни затвърди добрата си форма напоследък, като вкара след пас на Ашли Йънг. Халфът реализира второто си попадение за сезона, при това с едва третия си точен удар.


Втората част започна по превъзходен начин за "червените дяволи", като Фелайни направи резултата класически. Той засече от няколко метра остро центриране на Маркъс Рашфорд.

Младокът беше един от най-активните в червени екипи, като на няколко пъти имаше шанс и сам да вкара гол, но вратарят на "орлите" Уейн Хенеси спаси.


До края на мача имаше само два значими въпроса – ще успее ли "Кристъл палас" най-накрая да вкара във Висшата лига и дали Лукаку ще се разпише.

Белгиецът имаше няколко много добри шанса, но при най-чистия от тях от пет метра стреля в аут. Все пак четири минути преди края нападателят реализира седмия си гол от началото на сезона.

Лукаку получи прекрасно подаване от Марсиал и на празна врата нямаше как да сгреши. Той се изравни в историята с Анди Коул, който е единствения футболист на "червените дяволи", разписвал се в първите си седем мача.

дневник