Лидерът в Бундеслигата "Борусия" (Дортмунд) продължава с отличното си представяне, като записа шеста победа в първенството, която обаче не дойде никак лесно. Жълто-черните надиграха с 2:1 "Агусбург" с 2:1 като гост в Бавария. Всички попадения паднаха до 23-ата минута, когато точни за гостите бяха Андрий Ярмоленко и Шинджи Кагава, а за домакините точен беше Каюбу.

Двубоят започна много интересно и още в четвъртата минута "Борусия" вече беше напред в резултата. След центриране от корнер се получи разбъркване, при което топката попадна в Ярмоленко. Макар и с гръб към вратата украинецът я изстреля с пета и вкара, изненадвайки стража на домакините Хилц.

Домакините от "Аугсбург" отговориха много бързо и в 11-ата минута равенството беше възстановено. Макс центрира от левия фланг, Каюби много хитро се вклини между Сократис и Жереми Толиан и с глава засече топката – 1:1.

Попадението на домакините не притесни особено футболистите на "Дортмунд", които продължиха да бъдат по-активни, държаха топката и имаха инициативата. В 23-ата минута те бяха подпомогнати и от неразбирателство в защитата на баварците.

Обамеянг стигна до топката пред погледа на двама защитници в бяло-червено, подаде на Ярмоленко, а той на Кагава. Японецът отправи удар с невероятна парабола, който прехвърли Хилц в далечния му ъгъл.

Попадението направи и Кагава най-резултатния японец в историята на Бундеслигата. Той има 38 попадения, а до момента делеше първата позиция с Шинджи Оказаки, който сега играе за "Лестър" в Англия.

След почивката ситуации не липсваха и пред двете врати, но с по-сериозни пропуски се отчете "Борусия". Ярмоленко и най-вече Обамеянг не успяха да направят победата на гостите още по-убедителна.

В 80-ата минута "Борусия" получи правото да изпълни и дузпа, но Обамеянг я изпусна. Габонецът стреля несериозно от 11-те метра, решавайки да заложи на техникаа и да копва топката, но Хилц усети това и не плонжира.

Резултати от мачовете в Бундеслигата
От петък
"Шалке" - "Байер" (Леверкузен) 1:1
(Горецка 34'; Бейли 61')

От събота
"Борусия" (Мьонхенгладбах) - "Хановер" 2:1
(Гинтер 67', Т. Азар 90'; Харник 71')

"Айнтрахт" - "Щутгарт" 2:1
(Ребич 42', Халер 90'; Тероде 61')

"Волфсбург" - "Майнц" 1:1
(Гилавоги 55'; Муто 74')

Дневник