Защитникът на "Реал" (Мадрид) Даниел Карвахал ще отсъства от терените за неопределено време, след като има сърдечни проблеми, съобщиха от клуба. Испанският национал, който е един от основните играчи в схемата на Зинедин Зидан е минал медицински прегледи, които са показали проблемите.

"След направени медицински изследвания Дани Карвахал беше диагностициран с увреждане на перикарда (външната съединителна тъканна мембрана на сърцето – бел. ред.). Периодът му на възстановяване все още не е ясен", съобщиха от клуба.

Карвахал няма пропусната минута от началото на сезона, като записа 11 двубоя в Ла Лига, Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Испания. След завръщането си на "Саняго Бернабеу" през 2013 г., 25-годишният Карвахал записа 170 мача за родния си клуб.

По-рано този месец защитникът подписа нов договор с европейския клубен шампион до 2022 г. Неговите проблеми обаче са поредните, които ограничават треньора Зинедин Зидан. Той не може да ползва Марсело и Тео Ернандес, които също са с контузии, а в защита опциите вече са прекалено малко.

Днес "Реал" (Мадрид) се изправя срещу "Еспаньол" от 21.45 ч.

Дневник