Двубоят между "Барселона" и "Лас Палмас" от седмия кръг на испанската Примера дивисион, който започна в 17:15 ч. се играе без публика, обявиха от клуба. По-рано през деня каталунците поискаха срещата да бъде отложена заради инцидентите в цялата област, свързани с гласуването на референдума за независимост.

Президентът на "Барселона" Хосеп Мария Бартомеу проведе среща с представители на местната власт, както и с ръководството на Испанската футболна федерация, но те отказаха двубоя да бъде отложен.


Три часа преди началото на срещата вратите на "Камп ноу" бяха затворени и се допускаха единствено акредитираните журналисти за срещите от Ла Лига. Над 60 хиляди зрители останаха отвън без да знаят какво се случва.

"Ръководството на "Барселона" осъжда събитията случили се днес в много части на Каталуня, с които не се допусна гражданите да упражнят правото си на свободно изразяване. За да не се стигне до нови инциденти и ексцесии и предвид характера на събитията, ние решихме да играем двубоя при закрити врати, защото не ни беше позволено да го отложим", гласи съобщение от клуба.

В часовете преди срещата "Барселона" проведе няколко срещи, като дори в един момент се обсъждаше срещата да не се играе. В такъв случай каталунците рискуваха да получат служебна загуба, заради отказа на федерацията да отложи срещата.

В крайна сметка Бартомеу разговаря и с треньора Валверде, и с футболистите, като всички изразиха желанието си да играят двубоя.