"Наполи" няма спирка в Серия А, като не сгреши и в седмия си мач от началото на сезона. Неаполитанците записаха седми пореден успех, а жертвата този път беше "Каляри", който загуби с 0:3. Футболистите на Маурицио Сари са първи в подреждането с пълен актив и 25 вкарани гола.

До този момент в историята на Серия А нито един друг отбор не е побеждавал в първите си седем срещи, отбелязвайки толкова много голове. Дори шампионският отбор на "Наполи" няма подобно постижение, като по времето на Диего Марадона тимът записа пет поредни победи на старта на сезона.

Феновете на "Сан Паоло" видяха вълнуващ мач, в който единственият въпрос беше колко попадения ще отбележат Марек Хамшик и компания.

Именно капитанът Хамшик даде начало на головото шоу, като се разписа в четвъртата минута. Словакът получи хубав пас от Дрис Мертенс и нямаше как да сгреши. Попадението е под №114 за Хамшик за "Наполи", като той вече е само на един зад голмайстор №1 в историята на клуба Диего Марадона.

Вторият гол в мача беше дело на Мертенс, който се разписа от дузпа в 39-ата минута. Белгиецът сам изработи наказателния удар и после го реализира.

В началото на втората част Калиду Кулибали отбеляза трети гол, като беше точен в 47-ата минута. До края на двубоя футболистите на "Наполи" можеха да направят успеха си и по-изразителен, но пропуснаха доста положения.

Дневник