"Ливърпул" продължава да редува силни и слаби прояви през сезона във Висшата лига, като серията продължи и при гостуването на "Нюкасъл". Червените стигнаха само до точка въпреки че поведоха на "Сейнт Джеймсис парк". Коутиньо изведе гостите напред в 29-ата минута с прекрасен гол, но само седем минути по-късно Хоселу изравни.

Двубоят предвещаваше да е интересен, тъй като нито веднъж в досегашните 44 шампионатни сблъсъка, двата тима не бяха завършвали при нулево равенство.

След спечелената точка тимът на Юрген Клоп е с 12, заемайки седмата позиция. "Ливърпул" изостава със седем точки от лидерите "Манчестър сити" и "Манчестър юнайтед". В класирането обаче е изключително сгъстено, като между третия "Тотнъм" и осмия "Уотфорд" разликата е само две точки.

В началото на двубоя "Ливърпул" играеше по-добре, като до голяма степен това се дължеше на високата преса, благодарение на нападателите. Червените действаха с традиционния си висок интензитет, което обърка малко тима на Рафаел Бенитес. В 29-ата минута Филипе Коутиньо напредна с топката, разходи се между няколко бранители на "свраките" и с мощен шут с десния крак откри резултата.

Коутиньо бележи във вратата на "Нюасъл".

© Reuters

Коутиньо бележи във вратата на "Нюасъл".


Бразилецът отбеляза своя 17-и гол извън наказателното поле, като след дебюта си във Висшата лига няма друг футболист с подобно постижение.

Вместо червените да се възползват от ранното си предимство и да се опитат да затворят пространствата в собствената си половина, те направиха точно обратното. "Ливърпул" се оголи и допусна старата си слабост в отбрана. В 36-ата минута Хоселу възтанови равенството, не и без помощта на Жоел Матип. Бранителят на домакините опита да изчисти топката с отчаян шпагат, но вместо това чукна кълбото в краката на нападателя на "свраките", а той се разписа без проблем.

След почивката на терена имаше само един отбор, този на "Ливърпул". Гостите бяха далеч по-активни, а Юрген Клоп опита да промени развоя на мача с със смени от пейката. Нов гол обаче не падна, като най-сериозния пропуск направи Алекс Окслейд-Чембърлейн. Резервата засече центриране от около 10 метра, но ударът му с глава мина над гредата.

Мърсисайдци завършиха с 68% притежание на топката и общо 17 изстрела, но не успяха да победят в Североизточна Англия. По-чистите положения бяха за домакините, като те завършиха с пет точни изстрела от общо осем удара.

В друг мач от неделната програма и другият тим от Мърсисайд не успя да победи. "Евертън" изненадващо отстъпи с 0:1 у дома на "Бърнли". Единственото попадение на "Гудисън парк" отбеляза Джеф Хендрик в 21-ата минута.

Голът на Хендрик падна след комбинация от 24 подавания между играчите на "Бърнли". Единството попадение от началото на сезона, при което отбор е правил повече пасове е това на Фабиан Делф за "Манчестър сити" срещу "Кристъл палас" - 31.

Виненочервените доказаха за пореден път, че са костелив орех и взеха втора победа навън през кампаният. След като шокираха шампиона "Челси" на старта на сезона, сега играчите на Шон Дайш победиха и друг от тимовете от горната половина на класирането. Преди това "Бърнли" взе точка и от другия тим от града, завършвайки 1:1 с "Ливърпул".

Отборът на Дайш има повече победи като гост (2) и повече точки (8) след седем кръга, отколкото за цялата минала кампания. "Евертън" пък вече е сдве загуби на "Гудисън парк", колкото имаше обшо за миналия сезон.

Дневник