Григор Димитров се подготвя за азиатското турне, като се надява да стигне до нов финал в Пекин. Българският тенисист ще участва в надпреварата, където миналата година спори за титлата с Анди Мъри, но загуби.

Този сезон осмият в света започва срещу босненеца Дамир Джумхур, като мачът ще е във вторник.

Преди началото на турнира българинът получи шампионска купа, но за... стил. Той беше отличен от организаторите за облеклото си по време на гала вечерта, предшестваща състезанието. При жените наградата взе Петра Квитова.

"Миналата година играх много добре във всеки от мачовете си тук. Стъпка по стъпка стигнах до финала. Имам чудесни спомени. Наистина се надявам отново да стигна до финала", каза Димитров.


"Не съм участвал в турнири в последните три седмици и половина. Чувствам се напълно отпочинал. Нямам търпение да изляза на корта и да изиграя първия си мач. Само за това мисля сега."

Българинът отново посочи голямата си цел - класиране за финалния турнир на АТП в Лондон. "През оставащите пет седмици до края на сезона всичко може да се случи. Хубавото на тениса е, че е толкова вълнуващ. Именно за такива момента играеш и ако стигна до Лондон, ще бъде огромно признание за целия ми труд през годината. Това е целта ми", заяви Димитров.

Дневник