Националният селекционер по футбол Петър Хубчев обеща здрава работа, а не лозунги преди домакинството на Франция в световните квалификации. Българският отбор приема водача в групата в събота, като до момента има четири победи от четири мача на Националния стадион "Васил Левски".

"Напълно наясно съм срещу кого се изправяме и колко сериозен отбор идва в София. Знам обаче, че хората ще ни подкрепят, ако играем добър футбол. Откакто съм в отбора, мисля, че имаме някакъв напредък, но пропуснахме отличен шанс - ако бяхме били Беларус през юни, щяхме да играем пред пълни трибуни срещу Швеция, но вината си е само наша. Добрата игра пълни трибуните, а не лозунгите, затова няма да чуете от мен гръмки обещания преди мача", каза Хубчев.

Селекционерът допълни, че не се заблуждава колко силен е отборът на Франция, но вярва в това, че България може да се противопостави.

"Смятам, че точно тази сила на противника ще ни сплоти още повече. Видяхте, че срещу Швеция играхме като един и имахме успех. Тогава изразих моето задоволство от духа, който показаха момчетата. Моята работа в дните до мача е да ги убедя именно в нашите методи и те вярват, че са правилните", добави Хубчев.

Футболните национали бяха избрани за отбор на месеца, като събраха най-много гласове за август. Това се дължи на успеха с 3:2 над Швеция, а според Хубчев наградата е за всички повикани.


Вратарят Пламен Илиев, който спаси дузпа срещу шведите и беше с голям принос за успеха в края на август, получи приза за играч на месеца.

"Това е награда за моите колеги, не само за мен. Нашият отбор е скромен, разчита на желание, на колектив, не на големи звезди и мисля, че това ни отличава. Знаем, че се изправяме срещу може би най-добрия отбор в Европа в момента, но Франция не е непобедима. Нека обаче да не обещаваме нищо, просто ще се раздадем", каза вратарят на румънския "Астра".

Капитанът на България Ивелин Попов, който е наказан за двубоя с Франция заради натрупани жълти картони, сподели очакванията си пред БНТ. Нападателят на "Спартак" (Москва) ще бъде на линия за втория двубой с Люксембург на 10 октомври.

"Надявам се много фенове да дойдат и да подкрепят отбора. Мога да им кажа, че когато те са зад нас, сякаш ни поникват криле. Знаете, че от четири мача в София имаме четири победи, а те до голяма степен се дължат и на публиката. Очаквам сърцата игра с Франция и дано да се поздравим с победа, имаме сили", каза Попов.

Той получи лека контузия преди седмица в мач на "Спартак" с "Ливърпул" от Шампионската лига, но след това записа 90 минути за клубния си тим в руската Премиер лига. "Готов съм напълно, имах лек мускулен спазъм, но това отшумя бързо. Чакам мача с Люксембург."

Дневник